BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Új autóbuszok és trolik Kolozsváron <br />Kicserélik a közel húszéves járművek egy részét

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2004. augusztus 03. kedd, 02:00
Írta: Administrator   
Kategória: Archív
 
Átfogó korszerűsítési projektek kivitelezéséhez kezdett a Közszállítási Vállalat (RATUC): műholdas technológia felhasználásával tömegközlekedés-felügyelési és -irányítási rendszert vezetnek be, és vadonatúj járműveket vásárolnak a polgármesteri hivatal anyagi hozzájárulásával. Az előbbi elképzelés körülbelül 250 ezer, a beszerzés pedig 10,5 millió euróba kerül. Hétfőn ünnepélyes keretek között avatták fel az első csodajárgányokat: Emil Boc és helyettese, Adrian Popa, valamint Liviu Neag RATUC-igazgató, városi tanácsosok és újságírók társaságában együtt utaztak a Béke térről a Monostor negyedbe és vissza a nyugati országokban is használt IRIS márkájú buszban. (Jegyet ezúttal senki sem lyukasztott.)

A polgármester kijelentette, hogy a korszerű, környezetkímélő járművekkel a kolozsvári közszállítás minőségén próbálnak javítani.

Megtudtuk: az automata sebességváltós autóbusz darabja 6, míg a troli több mint 10 milliárd lejbe került. Előbbiekből harmincnégyet, utóbbiakból pedig húszat vásároltak. A közel 300 lóerős járművek karosszériájának garanciája tíz év. A városháza és a RATUC elsősorban azért döntött a külföldi autóbuszok mellett, mert a hazai gyártmányúakhoz képest 20-25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Az új buszokra és trolikra a mozgássérültek is könnyen feljuthatnak.

Liviu Neag RATUC-igazgató arról biztosította a sajtó képviselőit, hogy a nagy kiadás ellenére az elkövetkező időszakban nem növelik a vonaljegyek és a bérletek árát. – Nálunk azért olyan magas a jegyek ára, mert a városi tanács nem járul hozzá működési költségeink fedezéséhez. Más városokban a helyhatóság 40-60 százalékát fedezi ezeknek a kiadásoknak – magyarázta Neag. Hozzátette: az új járművek segítségével elsősorban a közel 20 éves közszállítási eszközöket cserélik le.

Jelenleg a közszállítási vállalat 230 autóbuszt és 100 trolit üzemeltet. Az első új közlekedési eszközök a napokban jelennek meg a városban, novemberig az összes jármű forgalomban lesz.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a RATUC műholdas megfigyelési technika segítésével tömegközlekedés-felügyelési és -irányítási rendszert tesztel. Az informatikai rendszer az Orange mobilhálózat segítségével információt szolgáltat a buszok és trolik pontos helyéről a RATUC diszpécserállomásnak. A precíz helymeghatározás lehetővé teszi az utasok tájékoztatását: pontosan mennyi időt kell várniuk a megállóban. A tesztek két hét múlva érnek véget, a rendszer bevezetéséről a városi tanács dönt.

Neag a sajtóval azt is közölte, hogy az elmúlt napok alatt több mint 20 ezer nyugdíjas váltotta ki az ingyen bérletet.

Kiss Olivér


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Elhagyott város
Elhagyott város
Küldő: Rancz András
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload