BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A meglepetések nyara

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2004. augusztus 03. kedd, 02:00
Írta: Administrator   
Kategória: Máról holnapra
 
Az IRSOP nevű közvélemény-kutató intézmény szerint ma Románia legnépszerűbb politikusa Mircea Geoană külügyminiszter, akit a ranglistán Theodor Stolojan és Traian Băsescu követ. Iliescu bátyó a negyedik helyre csúszott le, bár vannak még bőven olyan román nyilatkozók, kik reális politikai jövőt szánnának a kiérdemesült moszkovitának.

Geoană látványos feltörése őszintén meglep, hiszen a bukaresti polgármester-választáson elszenvedett csúfos veresége egyáltalán nem utal arra, hogy a vesztesnek kijáró rokonszenv jogán most egyenesen államelnököt vagy miniszterelnököt szándékozna csinálni belőle a román közvélemény, inkább arról lehet szó: Geoană — jó érzékkel! — bukását eléggé elegánsan tudta eladni. Ez viszont az égadta világon még semmit nem jelent, múló empátia mindössze a feléje irányuló megértés és támogatás, a politikailag teljesen tájékozatlan, sőt, állandóan félrejátékoztatott román közvélemény ugyanolyan könnyedséggel fordul el tőle, ahogyan most (állítólag) melléje állt. Állítólag — mondom —, hiszen az IRSOP nevű intézmény egyetlen eddigi felmérésében sem lehetett igazán megbízni. Túl irányítottak és túlságosan tendenciózusak voltak mindenkor. Ám ettől Geoană külügyért még komolyan kell venni, bár gyorsan hozzátehetjük, hogy pillanatnyilag nincs azonos súlycsoportban a sokkal alacsonyabb szintre taksált Năstaseval, de Stolojannal és Băsescuval sem. Geoană rezerváltságát, diplomatai kimértségét és ugyancsak visszafogott retorikáját csak akkor lehetne igazi politikai tőkévé változtatni, ha pártja valóban ezt akarná, s olyan kulcsszerepet biztosítana néki, melynek dobbantódeszkájáról valóban esélyesként indulhatna bármilyen állami főtisztség megszerzéséért. Egyelőre nem így van, Geoană csak szürke eminenciás marad, a várható nagy mérkőzés Năstase, Stolojan és Băsescu között dől el, bár a háttérben mindig ugrásra készen áll az örökösen ideológiát és habitust váltó Vadim is, ki ugyan nem nagyon győzhet, de befolyásolhatja a versengés kimenetelét.

Ebben az IRSOP-os felmérésben van aztán néhány egészen meghökkentő adatsor is: a megkérdezettek csaknem 100 százaléka korruptnak tartja az SZDP vezérkarát, ám bizalmát csupán háromnegyednyi részük vonná meg tőlük, mintha a jól tudott romániai politikai prostitúció amolyan mioritikus istencsapása lenne, melytől úgysem lehet megszabadulni…

E vélekedésben, sajnos, van is némi igazság, mert a mai jobboldal sem jeleskedett kormányzása alatt a feddhetetlenségben, s a jó romániai választópolgár eléggé indokoltan mondhatja: „az egyik kutya, a másik eb”.

Innen is adódik az ország lakosságának egyre mélyülő politikai nihilizmusa, annak a népességnek a közönye, mely ma a menekülésben látja a kitörés egyetlen igazi lehetőségét. Egyesek az utóbbi évek némelyes gazdasági növekedése hozadékaként négymilliárd eurós jövedékről beszélnek, amit takarítva tettek zsebre a politikusok és „papírmilliárdos” klientúrájuk. Ebben lehet igazság, de az is lehet, hogy az állítólagos jövedelem csak könnyű szívvel kimondott kitaláció, s továbbra is azt lopják el és élik fel fölkent választottjaink, ami még maradt, s ami immáron az ország jövője kellene hogy legyen. Így nem lesz. A legjobb bizonyíték erre talán az Erbaşu cég kártyavári összeomlása, mely ékesen bizonyítja, hogy csupán tolvajlásokból soha nem lesz többletérték. Esetleg munkából és becsületből.

Magyari Lajos

 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Temető a város fölött
Temető a város fölött
Küldő: Somogyi Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload