BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Háromszéki diákok sikere

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. március 25. kedd, 09:21
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Különösen nehéz feladatok, egyéni megoldások, díjak, dicséretek, ismerkedés, buli és kirándulás – a legrangosabb Kárpát-medencei magyar matematikaverseny döntőjének Csíkszeredában tartott rendezvénysorozatát így foglalhatjuk össze röviden.

A huszonharmadik alkalommal megtartott Nemzet­közi Magyar Matematika­ver­senyre több mint kétszáz diák – köztük tizenketten Há­romszékről – jutott to­vább a Magyarországon, Erdély­ben, Felvidéken, Dél­vidéken, Kárpátalján meg­tartott vetélkedők eredményeképpen, akik a csíkszeredai döntőn bizonyíthatták, igazi matematikus tehetségek, és nem lepi meg őket, ha a tanórákon megszokott feladatoktól eltérő példá­kat kell megoldaniuk. Fel­készítő tanáraik nemcsak kísérőként vettek részt a nemzetközi vetélkedő végső szakaszán, szakmai fórumokon ismerhették meg a matematikatanítás legújabb módszereit.

A rangos megmérettetés­ről a háromszéki diákok egy harmadik díjjal, tíz dicsérettel és egy különdíjjal tértek haza. Az eredmények: Juhos Attila (XI. osztály, sepsiszentgyörgyi Szé­kely Mikó Kollégium) III. díj, dicséretet kapott Veres Vitályos Álmos, Medgyesi Attila kilencedikes, Rab Zsolt és Élthes Zoltán Zsombor tizedikes, Simon Ádám, Mester Attila, Csutak Balázs tizenegyedikes, valamint Gál Béni tizenkettedikes diák a Székely Mikó Kollégiumból, illetve Ká­dár A. Attila kilencedikes és Szász Apolka tizenegyedikes tanuló a baróti Baróti Szabó Dávid Szak­közép­iskolából. Mind­annyi­an minisztériumi díjakban is részesültek. Gál Béni a Simplex Egyesület különdíját is megkapta az egyik különösen nehéz feladat megoldásáért. A versenyt jövőben a délvidéki Zentán szervezik meg.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kazánház mellett 2
Kazánház mellett 2
Küldő: Fülöp
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload