BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bonyolódik az ügy (Fenyő Szálló és Ceauşescu-villa)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. március 27. csütörtök, 09:33
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Február végén hoztuk a hírt, megtörténhet, hogy nem lesz a román ortodox egyház tulajdona a kovásznai Fenyő Szálló, és a hadsereg sem kaphatja meg a Tündérvölgyben lévő egykori Ceauşescu-villát, ugyanis a szenátus nem fogadta el a 2013 decemberében hozott 114-es sürgősségi kormányrendeletet (SKR), mely az említett intézmények tulajdonába utalta az ingatlanokat. Hétfőn változott a helyzet, a szenátus hallgatólagosan elfogadta a jogszabályt.

Egyelőre az ortodox egyházé marad a Fenyő SzállóFebruárban a szenátus két alkalommal is elutasította a 114-es SKR-t, de nem tudta meghozni a határozat érvénytelenítéséhez szükséges törvényt. A törvényről való szavazást egészen hétfőig nem tűzték napirendre. Akkor is az utolsó előtti napirendi pontként szerepelt, így nem került sor megvitatására. Érdekes egybeesésként pont hétfőn járt le a harmincnapos határidő, s mivel ezalatt nem tárgyaltak a törvénytervezetről a szenátusban, hallgatólagoson elfogadottá nyilvánították.

Klárik László szenátor érdeklődésünkre elmondta, a döntő a képviselőház, így ott folytatódik a Fenyő Szálló és Ceauşescu-villa tulajdonjogának vitatása. A képviselőház viszont nem hozhat hallgatólagos döntést, ám határidőhöz sincs kapcsolva a határozat meghozatala. „Hogy mikor születik döntés, az nyílt kérdés, évekbe is beletelhet, mint például a kisebbségi törvénytervezet ügye” – véli Klárik László. Rossz hír viszont, hogy a törvény meghozásáig érvényben marad a 114-es SKR, így az ortodox egyház illetve a hadsereg is tovább használhatja a már átvett ingatlanokat.

Az RMDSZ legmagasabb szintjén is tárgyalták az ügyet, és az a döntés született, hogy a képviselőházban is ellenezni fogják a 114-es SKR törvényerőre emelését. Az, hogy koa­lícióban vagyunk a Szo­ciál­demokrata Párttal, nem feltétlenül jelenti azt, hogy elfogadjuk a sürgősségi kormányrendeletet, amikor meg­hozták, akkor sem kérték ki az RMDSZ véleményét – jelentette ki Klárik László. A szenátor azt is elmondta, mikor a napirendre tűzés halogatása miatt kérdőre vonták a szenátus elnökségét, azt a választ kapták, hogy a műszaki személyzetet terheli a felelősség.

A 114-es SKR szenátusban való tárgyalásának érdekessége, hogy a nacionalizmusáról ismert nemzeti liberális Puiu Haşoti is ellene szavazott.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Unitárius templom tornya
Unitárius templom tornya
Küldő: Albert Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload