BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Elhatárolódik Nemes Elődtől az EMI

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 03. csütörtök, 08:28
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Bár a szervezeten belül már előző év őszén megszületett a döntés, az Erdélyi Magyar Ifjak helyi és országos vezetősége tegnap hozta nyilvánosságra: kizárja soraiból Nemes Elődöt, aki korábban több éven át vezető szerepet töltött be az EMI sepsiszentgyörgyi szervezetében.

A döntés előzményeit Sorbán Attila Örs, az EMI országos, illetve Mihály István, a szervezet sepsiszentgyörgyi elnöke sajtótájékoztatón vázolta. Utóbbi emlékeztetett: Nemes Előd a szervezet alapító tagja volt, majd politikai karriert választott, mint mondta, mindannyian abban reménykedtek, hogy az EMI-ben hirdetett értékeket magasabb szinten tudja majd képviselni. Mihály István több ízben is hangsúlyozta, az EMI mindig arra törekedett, hogy független legyen bármilyen politikai szervezettől, s elismerte, nem tudták, hogyan kezeljék, furcsa helyzetet szült Nemes új munkahelye. Kifogásolta, hogy felhasználva az EMI kapcsolatrendszerét, nevét, erőforrásait, új csoportosulásokat, hálózatot hozott létre, melyeket viszont nem kapcsolt be az EMI-be, de nyilatkozott az aktuális elnök nevében is, a szervezet belső levelezési listájáról információkat szivárogtatott ki politikai érdektársai számára – sorolta a sepsiszentgyörgyi elnök.

Mindezek következtében tavaly nyá­ron belső vizsgálatot folytattak Nemes Előd ügyködései kapcsán – fejtette ki Sorbán Attila Örs –, majd hallgatólagos döntés született: kizárják őt az EMI kötelékéből, elhatárolódnak tőle, és nem tartják vele a kapcsolatot. Döntésüket tiszteletből nem hozták nyilvánosságra, az elmúlt időszakban történtek azonban ezt most megkövetelik, hiszen Nemes a szervezet ellen fordult, az EMI jelenlegi sepsiszentgyörgyi elnöke nevében tárgyalt a helyi önkormányzat képviselő-testületének tagjaival, szolgáltatókat keresett meg az EMI nevében. Sorbán elmondta azt is, belső pályázatot írtak ki, hogy a kisebb szervezeteik is pályázhassanak majd forrásokra, az egyik nyertes csapathoz pedig Nemes Elődön keresztül kellett volna eljutnia egy pénzösszegnek, de ez nem történt meg, azt saját céljaira használta fel. Ugyanakkor a tavalyi diáksztrájk idején is figyelmeztették, az nem az ő magánakciója, mégis kisajátította azt. „Arra a következtetésre jutottunk, hogy nem képes tőlünk ténylegesen megválni, hanem utólag is próbálta aláásni a szentgyörgyi szervezetet, ami, sajnos, beleillik a képbe, hiszen korábban is értük már azon, hogy saját céljai elérése érdekében szervezetünkön belül bomlasztott és szított konfliktusokat” – fogalmazott Sorbán Attila Örs.

Az ügy kapcsán Nemes Előd tegnapi állásfoglalásában rámutatott, „az Erdélyi Magyar Néppárthoz köthető EMI már hónapokkal ezelőtt kettészakadt, azokkal, akik kiváltak, megalapítottuk a Pál Utcai Fiúk Egyesületet. Így nem is tartottam magam az EMI tagjának, tagdíjat sem fizettem egy éve már. Mivel az országos EMI-elnök tagja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos elnökségének, érzésem szerint politikai célzatú támadást indított, amiért szakítottam az EMNP-vel, hiszen mind az EMI-, mind az EMNP-tagság jelentős része távozásomkor velem tartott. A konfliktust tetőzte, hogy az EMI egyik pályázatának elszámolásával gondok voltak a városi önkormányzatnál, ahol az ifjúsági és sportbizottság elnöke vagyok. A hitel alapja a hitel, meg nem jelent kiadványt nem illik elszámolni, az EMI-nek is ugyanúgy el kell számolnia a közpénzekkel, mint másnak ” – közölte Nemes Előd.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload