BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Több jut szociális támogatásra

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 04. péntek, 08:17
Írta: Szekeres Attila   
Kategória: Közélet
 

Idén 300 ezer lejjel támogatja Kovászna Megye Tanácsa a Há­romszéken szociális ellátással foglalkozó civil szervezeteket. A pénzt pályázat útján a szociális és gyermekvédelmi igazgatóságon keresztül lehetett elnyerni.

Egymillió csillag a szegényekért – a Caritas adománygyűjtő rendezvényeAnnak ellenére, hogy a országban egyre nehezebb a gazdasági helyzet, a megyeháza nemcsak szinten tartotta, hanem növelte is a támogatási összeget –mondta el Tamás Sándor tanácselnök a témában szervezett tegnapi sajtótájékoztatón. Olyan szolgáltatásokról van szó, melyeket a megyei önkormányzat nem tud elvégezni, s melyekkel civil szervezetek foglalkoznak. Kiemelte, 2008-hoz viszonyítva idén kétszer akkora összeget szántak a célra, 30 ezer lejjel többet, mint tavaly. Vass Mária, a megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság vezetője közölte, elsősorban hiánypótló tevékenységeket támogatnak. Három­széken leginkább a fogyatékkal élő felnőttek intézményesített ellátása megoldatlan, s arra ösztönzik az érdekelt civil szerve­zeteket, pártolják fel ezt a szeletet. Hozzátette, a kormány stratégiájában szerepel a szociális tevékenységet felvállaló szervezetek erősítése.

Az idei támogatásokat a következőképpen osztották el: a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány otthoni gondozásra, fogyatékkal élő fiatalok, valamint elhanyagolt gyermekek számára működtetett nappali központ költségeire 70, 24, illetve 6 ezer lejt, a gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi fiókja otthoni gondozásra és nehéz körülmények között élő családokból származó gyermekek nappali központjára 70, illetve 20 ezer, a felsőcsernátoni Háromszéki Mára Egyesület elhanyagolt gyermekek nappali központjára 20 ezer, a baróti Laura Ház Egyesület fogyatékkal élő fiatalok nappali központjára 20 ezer, a háromszéki Vöröskereszt otthoni gondozásra 10 ezer, a dévai Szent Ferenc Alapítvány az elhanyagolt gyermekek számára létesített kovásznai, kézdiszentléleki, esztelneki és sepsibükszádi nappali központjára összesen 50 ezer, a sepsiszentgyörgyi Izabella Alapítvány otthoni gondozásra 10 ezer lejt kapott. A hét szervezet vezetője, illetve képviselője ismertette tevékenységüket, a legutóbbi fejlesztéseket.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Farsangi bál, Napsugár óvóda
Farsangi bál, Napsugár óvóda
Küldő: katinka
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload