BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Több hangsúlyt az alapokra (Drámatagozatosok országos versenye)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 09. szerda, 08:13
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai csapatversenyben második helyezést értek el, Antal Réka végzős első, Kiss Tamás, szintén tizenkettedikes tanuló harmadik díjat nyert a tizenhárom hazai drámatagozat Sepsiszent­györgyön hétfőn véget ért országos versenyén.

Antal Réka átveszi az első díjat. Fotó: Henning JánosA Fazakas Misi vezette sep­siszentgyörgyi drámaoktatás az egyetlen magyar tannyelvű ilyen jellegű középiskolai képzés az országban, eddigi eredményeiket tekintve igen jelentős helyet foglalnak el. A korábbi két országos versenyen két első díjat nyertek cso­port­ban, egy második és egy harmadik helyezést egyéniben.

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház igazgatója, Dan Ţopa elnökölte zsűri a tagozatvezető tanároknak azt javasolta a kiértékelő megbeszélésen, hogy a jelenleginél nagyobb hangsúlyt fektessenek az önismeret- és személyiségfejlesztésre, az alapok megtanítására, és a tizenhat-tizenhét éves tanulókkal valami olyasmit hozzanak létre, amit saját egyéniségük határoz meg, ami belőlük jön. Lapunk kérdésére Fazakas Misi elmondta, nagyon sok probléma abból adódik ebben az oktatásban, hogy csak a IX. és X. osztályra vonatkozóan létezik kidolgozott tananyag, a két felső osztályban nincs, így a tanárok saját felelősségükre állítják össze, mit és hogyan tanítanak. Ezekből az osztályokból csak a diákok egy része készül színművészeti egyetemre, van, aki csak önmagát szeretné megtalálni, amire a színház nagyon jó eszköz, lehetőség, ezért szerinte nem kellene beskatulyázni őket egy-egy szerepbe, előadásba, de a légzést, a beszédtechnikát rendbe kellene tenni, megtanítani kommunikálni a diákokat, mert rengeteg az olyan szakma, ahol ennek hasznát vehetik.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

kontraszt
kontraszt
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload