BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 12 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Az én házam az imádság háza (Konfirmációs ünnepségek)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 15. kedd, 09:21
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A templom és az imaközösség visszavárja azokat a fiatalokat, akik első alkalommal tesznek tanúbizonyságot hitükről szabadon, tudatosan – hangzott el vasárnap Háromszék több református templomában, ahol szokás szerint virágvasárnap tartják a konfirmációs ünnepségeket.

Legtöbben a szemerjai református templomban konfirmáltak. Fotó: Fekete AttilaSepsiszentgyörgyön a négyből három gyülekezetben kérdezték ki szombaton és vasárnap a konfirmandusokat az egyház tanairól, és hívták fel figyelmüket arra a felelősségre, mely ennek a lépésnek a lényege: a felnőtté válásnak olyan állomása, amikor szabad akaratból választják, hogy hová tartoznak. A belvárosi református gyülekezetben harminchatan, a vár­templomiban negyvenhatan konfirmál­tak, Szemerján pedig ötvennyolcan vallották meg hitüket. Utóbbi templomban szokássá vált, hogy szombaton tartják a kikérdezést, így a vasárnapi ünnepi istentiszteleten már nincs izgulás, a gyülekezet teljes jogú tagjaivá vált fiatalok felszabadultan járulnak az Úr asztalához. Az én házam az imádság háza – hirdette Incze Zsolt, a Sepsi Református Egyház­megye esperese, aki hangsúlyozta: a templom és az imaközösség visszavárja azokat a fiatalokat, akik frissen tettek fogadalmat.

Az egyházmegye harmincegy gyülekezete közül hét-nyolc közösségben idén nincs konfirmáló, több helyen májusban, illetve augusztusban tartják az ünnepséget, de Étfalvazoltán, Fotosmartonos, Gidófalva, Sepsiillye­falva, Sepsibodok is a virágvasárnapot választotta a hitbéli felnőtté avatás időpontjául.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kuka !?
Kuka !?
Küldő: Pufoka
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload