BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Lemondott mindkét igazgató (Botrány a Mihai Viteazul Főgimnáziumban)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 16. szerda, 08:18
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Az iskola vezetőtanácsa akarata ellenére sem sikerült elbocsátani a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium fizika-kémia szakos tanárnőjét, akitől több rendbeli fegyelmi kihágás miatt kívánt megszabadulni a tantestület, emiatt lemondott Luminiţa Costea iskolaigazgató és Maria Băilă aligazgató.

Albert Levente archív felvételeA közel ezer diákkal működő, legnagyobb román tannyelvű háromszéki iskolában hónapokkal ezelőtt kezdődött az eljárás az egyik tanár ellen, akit erőszakos viselkedése miatt a szülők feljelentettek az igazgatóságon, és mert a panasz – miszerint fizikailag bántalmazta diákjait – beigazolódott, a vezetőtanács napirendre tűzte elbocsátását.

A tizenkét tagú vezetőség tizenegy tagja szavazott a tanár menesztésére, a döntést ellenben az érintett megfellebbezte a megyei tanfelügyelőség fegyelmi bizottságánál, ahol formai okokra hivatkozva semmisnek nyilvánították a vezetőtanácsi határozatot. A lépésre az iskola két igazgatója lemondással válaszolt.

Lapunk érdeklődésére Keresztély Irma főtanfelügyelő elmondta, a tanárnő elbocsátásával egyetért, de minden esetben be kell tartani a törvényt, mely szerint az iskola vezetőtanácsa csak akkor szavazhat erről, ha az igazgató vagy a testület kétharmada terjeszti be a javaslatot. A Mihai Viteazul-iskolában nem ez történt, ott ugyanis Mădălin Guruianu – aki önkormányzati képviselőként tagja a vezetőtanácsnak – egy személyben javasolta az elbocsátást, így nem volt jogszerű a szavazás.

A főtanfelügyelő hangsúlyozta, nem tartja helyesnek, hogy az év végi záróvizsgák előtt mond le az iskola két igazgatója, próbálta meggyőzni őket a visszatérésről, de ők azt mondták, semmilyen indoklás nem elegendő ahhoz, hogy megváltoztassák döntésüket. Ha ez így marad, az iskola tantestületével történő egyeztetés alapján a tanfelügyelőség új igazgatókat nevez ki megbízásos alapon.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

"prasa"
Küldő: romeo
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload