BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Áldozatokat szed a szekértilalom (Sepsiszentgyörgy)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 16. szerda, 08:25
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Elvették a jogunkat, nem lehet már szekerezni Sepsiszentgyörgyön – panaszolta Majlát János, akitől a Jókai Mór utcában kobozták el a szekerét. A bánásmóddal is elégedetlen: ha nincs a karjában a kisgyermek, elütötték volna – állítja; a jegyzőkönyvet is csak azért írta alá, mert megfenyegették.

Albert Levente felvételeElmondása szerint szénáért ment egy gazdához, akinél alkalmilag besegít, most aztán se szekér, se pénz a bírságra, se takarmány a lónak. A szekerezési engedélyt még nem váltotta ki, de bejelentett mindent, lovat is, szekeret is, azt pedig nem tudja elfogadni, hogy ne járjon, mert a nyolcgyermekes család eltartásához fontos, hogy szénát, ócskavasat, tüzelőanyagot, beteg gyermeket tudjon szállítani. Azt mondják, menjünk mellékúton, de Illyefalva felé nincs ilyen, hát hol szekerezzünk? – kérdezi.

A szekerezést április elsejétől kötik engedélyhez Sepsiszentgyörgyön. Az engedélyt ingyen adják, de igazolni kell hozzá a mezőgazdasági vagy erdőgazdálkodási tevékenységet saját vagy bérelt területen. Kiváltható éves, hónapos vagy egyhetes időtartamra, a vásárokba, felvonulásokra járó személyek számára pedig egy napra szólót is adnak.

Minden engedély nappalra (6–20 óra közöttre) és meghatározott útvonalra érvényes, a belváros utcáira pedig egyáltalán nem. A rendelkezést ismertették az érintett gazdákkal és az Őrkő negyed lakóival is, a fogadtatás azonban vegyes. Van, aki megértette, sőt, üdvözölte, akad, aki segítséget kért az ügyintézéshez, néhány család pedig megpróbálja feszíteni a húrt – közölte Tischler Ferenc alpolgármester, hozzátéve: Majlátnak pár nappal korábban személyesen magyarázta el a határozatot és be nem tartásának következményeit. Mint kiderült, sikertelenül...

A helyi rendőrség eddig nyolc, engedély nélkül furikázó szekeret kobozott el, ezeket a szabálysértési bírság (100–300 lej) és a napi 200 lejes megőrzési illeték kifizetése után adják vissza. A tizenöt napig ki nem váltott szekereket elhagyottnak tekinti, és saját tulajdonaként értékesíti az önkormányzat. Jelenleg két-három szekér várja gazdáját – tudtuk meg Hadnagy Istvántól. A város által fenntartott helyi rendőrség vezetője szerint nagyobb gondok még nem akadtak a határozat betartatásával. Ha szükséges, kérhetik a csendőrség segítségét, de erre még nem került sor, az eljárást pedig filmezik, így utólag sem lehet félremagyarázni a történteket. Az említett esetben Majlát próbált erőszakoskodni, ezt bizonyítani is tudják.

A polgármesteri hivatal eddig 34 engedélyt adott ki, valamennyit a városszéli utcákban élő gazdálkodóknak, de ők is csak saját földjeikre mehetnek ki a közösen kijelölt útvonalon – tájékoztatott Czimbalmos Kozma Csaba városgondnok. A nyilvántartásokban 250 szekér szerepel, de ez tízéves összesítés, a valóságban mintegy 50 lehet használatban. Akinek nincs saját vagy bérelt területe, és nem tudja papírral igazolni, hogy egyenes úton jár – Majlát esetében azt, hogy kitől, miért, mennyi szénát kapott –, az bizony nem kap engedélyt, a kihágásért pedig megbüntetik. Az Őrkőre még egyetlen engedélyt sem adtak ki, hiszen földterülettel senki sem rendelkezik. Van egy réteg, amely rendszeresen jár a prázsmári vásárra, azok számára kidolgoznak egy útvonalat, erről már tárgyaltak, a megye más településein élők pedig kikerülik a várost.

Az elöljáró szerint az próbálkozik különféle mesékkel, akinek semmiféle igazolható útja nincs, de nem lehet kivételezni, mert csak így szüntethető meg az ellenőrizetlen szekérforgalom. Ezzel a határozattal kivédhető a szekerek ötletszerű megjelenése a városi közlekedésben, a szemeteskukák mellett, mások földjein, az éjszakai fuvarozás is lejár, ezzel pedig sok kellemetlenség megszűnik, és biztonságosabb lesz az autózás is.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

ölelés
ölelés
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload