BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Az örök élet ünnepe (Húsvéti pásztorlevelek)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 22. kedd, 08:37
Írta: Szekeres Attila   
Kategória: Közélet
 

A megújuló természet évről évre azt hirdeti, hogy minden élni akar. Húsvét ünnepének nagy üzenete is ez: az élet győzedelmeskedik az elmúlás felett, hirdeti az unitárius püspök húsvéti üzenetében. Hason­lóképpen a többi erdélyi magyar történelmi egyház vezetője is a feltámadás ünnepére pásztorlevélben köszönti híveit. Az alábbiakban üzeneteikből szemlézünk.

Húsvét a magasztos győzelmét hirdeti, annak felismerését, hogy részei vagyunk a nagy Egésznek az öröklét hordozóiként – írja Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke. Jézus ezt a nagy isteni igazságot hozta közel hozzánk. Életében és kínszenvedésében ez adott erőt számára. Húsvét igazolja, hogy nem a nagypénteki gyász, a feketeség uralja a világot! Nem az emberi nagyot akarás és mindenek és mindenki feletti uralkodás vágya diadalmaskodik! Nem a tagadás és az árulás lesz a győztes! Nem az elválás fájdalma, a sír tátongó üressége marad a tanítványokkal! Nem a részek, az ember által szétdarabolt igazságé az utolsó szó! Nem az elmúlás, a sötétség, hanem az élet és a fény győzedelmeskedik! Az egyházfő azt kívánja, tudjunk örömmel és hitelesen élni és dolgozni életünk kiteljesedésén, hogy igazoljuk: a mi kereszténységünk nem látszat, hanem valóság, amely Jézus tanításán és példaadásán alapszik, hogy a mi emberi életünk Isten örök szeretetének a bizonyossága, az örökkévalók győzelme a mulandók felett!

Keresztény hitünk alapvető igaz­sága, mindennapi életünk bizonyossága és az örök boldogság reménysége Krisztus Feltámadása – írja Jakubinyi György, a Gyula­fehérvári Római Katolikus Fő­egyházmegye érseke, aki a család fontosságára, a házasság szentségére kiélezett üzenetében figyelmeztet: Ha azt akarjuk, hogy Isten segítségével fennmaradjon egyházunk, népünk Erdély földjén, akkor vállaljuk a keresztény családegyházat, a szentségi házasság kegyelemközvetítő erejében bízva.

Adorjáni Dezső Zoltán, a Ro­mániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke Søren Kirkegaard dán filozófus gondolatát idézi: Krisztust nem bámulni, hanem követni kell. Magyarázatként hozzáteszi: Ez tulajdonképpen a keresztyénség, a húsvéti lelkület, a mi hitünk lényege, ez a lelkesült feltétel nélküli követés, ez az önátadás Istennek. Itt érthető meg az, amit Jézus felnőtt hallgatóinak mond: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba.

Aki nem tudja őszintén, feltétel nélkül, lelkesülten átadni magát, szívét, életének azt a pillanatát a feltámadott Úrnak, az kirekeszti önmagát. Az semmit, de semmit sem fog megtapasztalni a feltámadás valóságából, az Új Élet erejéből, a megszabadított lét öröméből. A főpásztor azt kívánja, ezen a húsvéton őszinte, tiszta lelkesültséggel legyünk feltétel nélküli követői Jézus Krisztusnak.

A húsvéti csodának meg kellett történnie – írja Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, majd folytatja: Ez önmagában hallatlan nagy üzenet és ígéret. Ez a szó, hogy „kell”, ez az isteni kell számunkra csodálatos bizonyosság. Sok­fe­lől körüljárhatjuk ezt a szót, sok mindent gondolunk magunk is, mi minden kell nekünk ebben az életben. Mennyi szükségtelen dologra mondjuk azt, hogy: nekem kell. Mi kell nekünk ebben az életben? Sok minden, de leginkább szükséges az a bizonyosság, hogy ez az élet ér­telmes ezen a földön. Hogy van folytatás, a halálon túl vár min­ket Isten atyai, mennyei országa. Ez igazán az, ami kell nekünk.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

bibe és porzó
bibe és porzó
Küldő: kgabris
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload