BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nincs önálló orvosi, lemondanak a magyar vezetők

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 25. péntek, 09:30
Írta: -   
Kategória: Közélet
 

Nem sikerült megegyezni a Maros­vásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatá­nak önállósulásáról, ezért a magyar vezetők ma lemondanak minden kinevezett tisztségükről.

Tegnap az egyetem román és magyar vezetősége Mihnea Costoiu felsőoktatásért felelős tárca nélküli miniszterrel tárgyalt a magyar tanszékek létrehozásáról. A miniszter nem jött konkrét megoldási javaslattal – nyilatkozta Szilágyi Tibor rektorhelyettes –, ezért a magyar oktatók kivonulnak az egyetem szenátusából, kari tanácsaiból, a rektorhelyettesi és dékánhelyettesi tisztségekből. Ezt a szándékukat már április elején bejelentették, tiltakozásképpen amiatt, hogy a MOGYE szenátusa újabb egy évvel halasztotta a magyar főtanszékek létrehozását. Szilágyi szerint elfogadhatatlan, hogy az egyetemi autonómiát másképp értelmezze a román fél. Ha a törvényt nem sikerül betartatni az egyetem kétharmados román többségű szenátusával, akkor ezen már nem tud a magyar vezetőség változtatni. A további lépésekről később döntenek, addig is folytatják oktatói és tudományos tevékenységüket. A találkozó után Costoiu kifejtette: a magyar vezetőségnek várnia kellene még a párbeszéd lehetőségére, az egyetemnek nem a magyar főtanszék létrehozása a fő gondja. A miniszter a marosvásárhelyi magyar diákszövetség képviselőivel is találkozott, ennek elnöke, Tubák Nimród szerint azonban nem közvetíteni próbált, hanem arról győzködte a hallgatókat, hogy miért nem előnyös a kétnyelvűség az egyetemnek és a diákoknak.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

meg(jég)csap
meg(jég)csap
Küldő: Ruszka Margó
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload