BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Egy kis Pánik a Teinben

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 28. hétfő, 08:01
Írta: -   
Kategória: Közélet
 

Kitört a Pánik a Teinben. Csak ezúttal senkinek nem kellett elmenekülnie a helyszínről, a nézők sem taposták le egymást, és a színészek is végigjátszották, olvasták az 1966-ban született kortárs finn drámaíró és rendező Mika Myllyaho Pánik című darabját.

Pálffy Tibor, Derzsi Dezső és Kolcsár József.A Pánik a szerző első darabja, egy trilógia első része, amelynek az ősbemutatóját a helsinki Ryhmä­teatteriben (Csoportszín­ház­ban) tartották, három férfi sorsát tárja elénk egy panellakásban. A trilógia folytatása a Káosz és a Harmónia. A szerző – egy korábbi nyilatkozata szerint – színházat szeretett volna írni, nem színdarabot, mivel a színház sokkal nagyobb kalandnak ígérkezik, mint hinnénk.

A sepsiszentgyörgyi előadás több, mint szabálytalan. Nincs színpad, a színészek köztünk járnak, olvassák a szöveget, majd lecsapják a szövegkönyvet, és kezdetét veszi a színészi játék. Mi, nézők is aktív részeseivé válunk a darabnak, ami egy kocsma közepén játszódik, meg annak a mellékhelyiségében. Nevetünk a helyzeten és a szereplőkön: Leon üzletkötő, Max megjárta a gyogyót, és most a házából sem mer kilépni, Jovi pedig az Alter Ego című tévéműsor elfoglalt műsorvezetője. Mégis közös bennük, hogy úgy érzik, magánéleti és erkölcsi válságba jutottak. Egy közös „terápián” vesznek részt, ahol egymásnak a terapeutái, ők ezt „kollektív megtisztulásnak” hívják. Aztán, hogy milyen módszerekkel kivitelezik ezt a megtisztulást, már más kérdés, röpködnek a csúnya szavak, az egymás ugratása, mint az életben.

Az est főszereplői – Derzsi Dezső, Pálffy Tibor és Kolcsár József – a technikai malőrök ellenére kiválóan megoldották a nem könnyű darabot. Már nem pánikoltunk annyira az előadás után hazafelé menet.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Viragzas
Viragzas
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload