BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bocsárdi László újra UNITER-díjas

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 30. szerda, 08:23
Írta: Mózes László   
Kategória: Közélet
 

Másodszor kapta meg a Román Színházi Szövetség (UNITER) díját Bocsárdi László, a legjobb rendezésért járó elismerést a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban színpadra vitt Hamlet című előadásért ítélte oda a zsűri.

Hétfő este huszonkettedik alkalommal tartották meg az UNITER díjkiosztóját, a gálaműsornak első alkalommal adott otthont a marosvásárhelyi Kultúrpalota. A hazai színházi szakma legrangosabb dí­jáért öt kategóriában versenyzett a Tamási Áron Színház Hamlet című előadása, il­letve az előadás alkotói, közülük ketten nyerték el az UNITER-díjat: Bocsárdi László, rendező és Bartha József, az előadás marosvásárhelyi dísz­letterve­ző­je. Bocsárdi Lászlónak ez a második UNITER-díja, két évvel ezelőtt a rangos elismerést a craiovai Marin So­rescu Nemzeti Színházban rendezett Caligula című előadásért vehette át – közölte a sepsiszentgyörgyi teátrum.

A legjobb előadásért járó díjat Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális miniszter adta át, az elismerést a Kolozsvári Állami Magyar Színház Viktor, avagy a gyermekuralom című előadása kapta. Roger Vitrac szürrealista drámáját Silviu Purcărete rendező vitte színpadra, a díjat Tompa Gábor színházigazgató vette át – olvasható a kul­turális minisztérium közleményében. Az UNITER-díjat tizenegy kategóriában osztotta ki a színházkritikusokból álló zsűri. A legjobb női főszereplőnek járó díj Alexandra Fasolătnak, a Bukaresti Állami Zsidó Színház művésznőjének adták át a Yentl című darabban nyújtott teljesítményéért. A legjobb férfi főszereplő díjat pedig Cornel Răileanu, a Kolozsvári Nemzeti Színház színművésze kapta.

„Azért érzem nagyon fontosnak ezt a díjat, pontosabban mindkét Hamlethez kapcsolódó díjat – hangsúlyozta tegnap lapunknak Bocsárdi László, a Tamási Áron Szín­ház igazgatója –, mert önbizalmat adnak számunkra a munkánkkal kapcsolatosan. A társulatot, de a város közönségét is minősítik ezek a díjak, azt jelzik, hogy értő közönsége van azoknak a produkcióknak, amelyek évek óta készülnek a Tamási Áron Színházban. Azért merünk kísérletezni, és azért tudunk folyamatosan továbblépni, mert van, aki kövessen minket, van egy széles közönségréteg Sepsiszentgyörgyön, amely társunk tud lenni ebben a kalandban.”

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

csordul az élet
csordul az élet
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload