BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Népművészet és kézművesség határán

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 02. péntek, 08:36
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Ami ma kézművesség, száz év múlva már lehet, hogy népművészet – állapítható meg a tegnap megnyilt, egyre duzzadó Szent György-napi népművészeti és kézművesvásár összetételét tekintve. Az idei kétszáz résztvevő között akad jócskán olyan is, aki a mesterség és a művészet határait feszegeti, illetve attól merőben eltér. A kézzel készített termékek utcája idén is a leglátogatottabb a városnapokon, gyermekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a látványt, és vásárolhatnak kedvük, illetve pénztárcájuk szerint.

Albert Levente felvételeTavaly üvegfúvós mester kötötte le a vásárlátogatók figyelmét, idén a hő alatti üvegformálásnak voltak csodálói a tegnapi vásárlátogatók, akik közül többen azért mentek már első nap megnézni a kínálatot, mert tavaly lemaradtak néhány portékáról. A kiállított és eladásra kínált termékek utcájában a háromszéki és a széki népviselettől a legigényesebb modern tűzzománc ékszerig, a gyékénycsodáktól a bőrből készült táskákig, egyéb használati tárgyakig, a Pista bá figurától a természetes szappanokig, a festett kerámiától a kovácsoltvas kerítésig minden megtalálható, és mindezeknek helye is van itt és most, de érthetetlen a LEGO-darabokból összerakott kulcstartó, a műanyag virág, gyárilag készített ruhanemű keveredése a házi mézeskaláccsal, festett bútorral. Kedvünkre való a vásár nagyobbodása, egész Erdélyre kiterjedő vonzereje, de ragaszkodunk a kezdeti színvonalhoz, értékorientációhoz – vélik többen, akik csak ennek a látványnak, kínálatnak a kedvéért látogatnak el évente Sepsiszentgyörgyre.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

virágzunk
virágzunk
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload