BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Színes és színvonalas gyermeknéptánc

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 05. hétfő, 07:58
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A kézművesvásár mellett kétségkívül a néptáncos kavalkád volt a legszínesebb a városnapokon, négy nap alatt több száz óvodás, kis- és nagy iskolás lépett a Kultúrkert színpadára. Bár a közönségnek állnia kellett, a legszínvonalasabb produkciók alatt mégis zsúfolásig telt a színpad előtti tágas tér.

A Százlábacskák Néptáncegyüttes. Albert Levente felvételeA Százlábú, a Százlábúak és a Százlábacskák Néptáncegyüttes, va­lamint a Batyus Egyesület csoportjainak előadásai okán hihető, hogy lesz háromszéki résztvevője jövőben a gyermekek számára meghirdetett, Fölszállott a páva című néptáncvetélkedőnek. Tőkés Zsolt, Tő­kés Edit, Virág Endre és Virág Imola három korcsoportban százhatvan gyermeket tanít ötévestől középiskolásig, a legnagyobb korosztályban, a Száz­lábú csoportban olyan érett táncosok is vannak, akik megállnák a helyüket hivatásos együttesben is. Beérni látszik Gáspár Attila alig négyéves munkája a Batyus Egyesületben, sepsiszentgyörgyi, uzoni, sepsiillyefalvi, mikó­újfalusi, sepsibükszádi óvodás és kisiskolás csoportjai kiemelkedő pro­dukciókkal mutatkoztak be a városnapokon. Említett falvakban nem előzmény nélküli a gyermeknéptánc, a helyi pedagógusok korábbi munkáját is dicséri a jelenlegi teljesítmény. A fellépő többi tánccsoportnál is érezhető, hogy a pedagógusok egyre szakszerűbben tanítják a népi gyermekjátékokat és a néptáncot, ami ellenben nem mondható el a Kónya Ádám Műve­lő­dési Ház esetében, amelynek együtteseiben minden bizonnyal szintén vannak tehetséges gyermekek, az eredmény mégis elmarad.

A kultúrkerti néptánckavalkád láttán megállapíthatjuk, hogy a Há­romszék Táncegyüttes sokévi Szent György-napi vásáros fellépése és tanítása, a tánckar tagjainak oktatói munkája óvodákban, iskolákban mostanra beérett, az pedig különösen sokat jelent, hogy nagyszerű fiatal zenésznemzedék nőtt fel, akik az elmúlt napokban színpadon kívül is többször muzsikáltak kedvükre a vásáros forgatagban.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sacra san Michele
Sacra san Michele
Küldő: miki
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload