BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Önkormányzatok az autonómiáért (Makfalvi felhívás)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 05. hétfő, 08:01
Írta: -   
Kategória: Közélet
 

Felhívással fordult a székelyföldi önkormányzatokhoz a makfalvi székely tanács a hétvégén lezajlott hatodik székely majális után: azt kérik, hogy a magyar többségű helyi tanácsok még az európai parlamenti választások előtt fogadjanak el autonómiapárti nyilatkozatokat.

A Kiss Károly, a makfalvi székely tanács elnöke által aláírt dokumentumban felidézik a Székely Nemzeti Tanács február 12-i felhívását – minden székelyföldi ön­kor­mány­zat határozatban nyilvánítsa ki: egyetlen, de különálló köz­igazgatási egy­ségbe akar tartozni, melynek neve Székely­föld, és mely számára szerves törvény szavatolja az autonómiát, területén pedig az állam nyelve mellett legyen hivatalos nyelv a magyar. Üd­vözlik Gyergyó­szent­miklós, Gyer­gyó­szárhegy, Gyer­gyó­újfalu helyi tanácsainak ilyen határozatait, és közlik: a makfalvi testület is hasonló döntést hozott.

A felhívásban kifejtik: fontos, hogy az autonómiaigénynek határozott, céltudatos képviselete legyen az Európai Parlamentben, ezért is kellenek az említett határozatok. Az EP-választások előtt a jelölő szervezetek, a pártok és a választók figyelme is az Európai Unióra irányul – az autonómiapárti önkormányzati határozatok pedig részvételre ösztönöznének mindenkit. „A választásokig –akár rendkívüli tanácsüléseken – adott a lehetőség arra, hogy ezeket a határozatokat másfél száz székely önkormányzat elfogadja. Ezáltal értelmet nyerhet a sokszor megkérdőjelezett vagy hitetlenséggel kísért jelenlét a brüsszeli Európai Parlamentben” – áll a dokumentumban, melyben felhívják a figyelmet: ha a választók azt látják, hogy nem az elhárító halogatás, nem az ígéretek kampánya folyik, hanem a bátor és határozott politikai cselekvésre kerül a hangsúly, akkor Tőkés Lászlóval együtt nem három, és nem négy, de öt képviselője is lehet az Európai Parlamentben az erdélyi magyarok és ezen belül a székelyek ügyének. Úgy vélik, nagyon nagy az RMDSZ felelőssége, hiszen ők állítják a jelölteket, és a szervezet önkormányzati tisztségviselői alkotják a többséget Székelyföld legtöbb községében és városában, így a határozatok elfogadására vonatkozó döntés az ő kezükben. A felhívást a székely majálison aláírásra megnyitották minden, Székelyföldön állandó lakhellyel rendelkező polgár számára.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Küldő: Szeles József
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload