BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Szerethető, csak lakhatatlan?

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 07. szerda, 08:22
Kategória: Közélet
 

Az kétségkívül büszkeséggel tölti el Sepsiszentgyörgy lakóit, ha mondjuk a Szent György Napokra más településekről érkezett vendégei elismerően szólnak a városról.

Hogy mennyi minden történik itt, a megannyi program, művelődési esemény, a pezsgés, a civilizált, barátságok emberek, az évről évre szépülő városkép – az udvarias látogatók csak úgy ontják a bókokat. Mi pedig zavart mosollyal hallgatjuk, s közben azon gondolkodunk, melyik útvonalon vezessük őket, ahol még járható a járda, ahol még autóval át lehet menni, melyik az az utca, amelyet nem ástak még fel, hogy aztán, amikor hosszú hónapok után végre elkészül, újra feltúrják más településekről érkezett idegen munkások, és kezdődjék minden elölről.

Mert Sepsiszentgyörgy lakói sem csak ünnepelnek, vendégeket fogadnak, és idejük túlnyomó része sem azzal telik, hogy büszkélkednek városukkal – élniük is kell benne. Iskolába, munkába járnak, otthon, családi körben pihennek, gyermeket nevelnek, sportolnak, sétálnak – már ha tudnak, az elmúlt időszakban ugyanis egyre több akadály gördül ezen szokatlannak azért egyáltalán nem nevezhető tevékenységek útjába. Hét­köznapokon a város kevésbé vonzó arcát mutatja, a feltúrt utcák miatt közlekedni lassan gyalog sem lehet, nemhogy autóval, babakocsinak végképp nincs hely a járdán, a vezetékcserék miatt gyakran nincs víz vagy áram. Mindezeket a kellemetlenségeket még csak-csak lenyeli a türelmes lakó – közös érdek, így lesz majd korszerű a vízhálózat, így lesz igazán szép, fejlett városunk –, de azt már igen nehéz elmagyarázni, miért kell a frissen felújított utcát ismét lezárni, miért kell a vezetékcserét aszfaltozás utánra hagyni – például a Borvíz utcában –, miért kell a nemrég leöntött aszfaltot újra felszedni – a kérdések sora folytatható, majdminden lakónegyedben dől a panasz. Fejetlenség, káosz uralkodik a városban, szakértelem hiányáról tanúskodnak a munkálatok, s bár oly sokszor hangoztatták, hogy összehangolják ezeket, szervezettségnek nyoma sem látszik. Miként egyelőre az építőtelepi munkálatok vége sem...

Pedig nem elég, ha egy város szerethető és „fesztiváros” – lakhatónak is kellene lennie.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload