BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Reformátusokról nem csak reformátusoknak (Egyházi élet)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 08. csütörtök, 08:52
Kategória: Közélet
 

Imádságos szívvel bocsátjuk útjára a Sepsi Református Egyházmegye által indított rovatot. Arra törekszünk, hogy reformátussága azt jelentse, amit őseinktől tanultunk: készséget a folyamatos, Ige szerinti megújulásra. Ennek jegyében vállaljuk ezt a (számunkra) új szolgálati módot, igyekezve minden olvasót megszólítani, és közben hitelesen képviselni, megmutatni sajátosságainkat.

Egyházról lesz szó, egy olyan házról, amelynek most csak két jellemzőjét említem: az ablakot és az ajtót. Legyenek ablakká ezek az írások, képek, amelyek bepillantást engednek a templomok, gyülekezetek világába, és egyúttal – a remélt és várt visszajelzések által – minket is nyitottabbá tesznek a „hétköznapi ember”, a külvilág felé. A közeledés ugyanis mindkét oldalról kívánatos lenne! A cél azonban több ennél. Azért is imádkozunk, hogy Jézus meg tudjon jelenni szavaink által vagy éppen a sorok között. A Megváltó, aki azt mondta magáról: „én vagyok az ajtó”. Ha ez sikerül, reméljük, hogy lesznek olyanok, akik – talán épp e rovat hatására – nemcsak bepillantanak gyülekezeteink életébe, hanem be is lépnek templomaink ajtaján!
Arra törekszünk tehát, hogy ez a kezdeményezés a közösség építésének hasznos eszközévé legyen!

Mátyás István,
Sepsi Református Egyházmegye, f­őjegyző

Megalakult a sajtóiroda
Isten iránti hálával hozzuk tudomásra, hogy a közelmúltban a Sepsi Református  Egyházmegye vezetőtanácsának döntése értelmében megalakult a Sepsi Református Média (SRM). A  sajtóiroda missziója az audio-, illetve  az  elektronikus média eszközeivel kapcsolatot teremteni a hívőkkel, valamint bemutatni az egyházi életet a reformátusokról – nem csak  reformátusoknak.  A rádióban már több éve jelen vagyunk egyházi hírekkel, tudósításokkal, építő gondolatokkal a Kárpát-medencei Református Rádiótanács nemzetközi műsorrácsában, valamint helyi szinten a Sláger Rádióban, ahol vasárnaponként sugározzák a Református félóra című műsorunkat. A közösségi igény, valamint az eddig elért eredményeink tükrében elérkezettnek láttuk az időt, hogy ezentúl az írott sajtóban is törekedjünk rendszeresen bemutatni az egyházi élet sajátosságait hitelesen, lelki táplálékot nyújtva, alázattal és bizakodva.

Huszár Szilamér SRM, sajtófelelős

Az Egyházi élet támogatója
a Sepsi Református Egyházmegye

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Erzsébet-Park részlet
Erzsébet-Park részlet
Küldő: Kovács Mónika
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload