BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 6 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Háromszéki diáknapok Kovásznai csapat a legügyesebb

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 12. hétfő, 08:17
Kategória: Közélet
 

A szinte csak skandálva kimondható ÁÜÍŰ bizonyult a legügyesebbnek a Háromszéki Diáknapok (HDN) tizedik, jubileumi kiadásán – és mivel kovásznai csapatról van szó, ők kapták a KOBAKÉ-díjat is, amelyet Kovászna, Barót, Kézdivásárhely legjobbjainak szoktak kiosztani. A gálát – amely valójában a döntő – meglepetéshelyszínen, a kézdivásárhelyi Vigadóban tartották, sokan akkor jártak ott először. Az eredményhirdetés után hajnalig tartó mulatsággal zárult a szerdán örömzenéléssel kezdődő rendezvénysorozat.

Albert Levente felvétele

Az idén részt vevő húsz csapatból tizenöt volt sepsiszentgyörgyi – öt esett ki az előselejtezőn –, és öt nevezett be a többi háromszéki városból. Voltak közöttük visszatérők – a nyertes csapat neve is többéves már, bár összetétele változott közben, mint mindegyiké, hiszen középiskolás és egyetemista fiatalokról van szó –, és új cégér alatt indulók, köztük a volt szervezőkből verbuválódott Fáin Kicsi Csapat, amely a második helyen végzett, de a harmadik helyezett Itall és a negyedik Grove Street is friss alakulat (sok régi taggal). Az ötödik helyet a bevált márkát megtartó The Bombers, a hatodikat a szintén ismert Orgazmusszauruszok foglalták el, a sportszerűségi díjat a Neo érdemelte ki. Hosszas küzdelem után, amelynek azonban minden perce élmény volt – állítja minden megkérdezett. Az azonnal megoldandó és a hosszabb lejáratú feladatok pörgésé­ben mintegy négyszázan vettek részt, a szervező megyei kulturális központ és a Regös Egyesület munkáját önkéntesek is segítették.

A 4-es kilométerkőnél lezajlott csütörtöki nap után pénteken Sepsiszentgyörgyön folytatódott a verseny: a kulturális-helyismereti pontgyűjtés során helybeli templomokat és régi épületeket kellett azonosítani egy-egy részletet tartalmazó fényképről, közmondáspárbajon és csapatsudokun kellett helytállni, majd régi idők játékait begyűjteni és bemutatni. Délután Nagy Dobást szerveztek a sportcsarnokban, egyszerre hatszáz – támogatásként kapott – labdával, és mindenféle szokatlan meccset, illetve tusát: például kosárfocit, tollasröplabdát, ugrókötél-maratont és a mozgó fal résein való átugrást, amit csak bizonyos, a kivágott részhez illeszkedő testtartásban lehetett végrehajtani. Szombaton nosztalgianapot tartottak az elmúlt kilenc év legérdekesebb versenyszámaival, úgymint: vakfoci, visszafelé lovagló staféta, élő videoklip, házépítés „pufulécből”. Ebből a sok-sok részeredményből adódott össze az első hat csapat pontszáma, a végső rangsor pedig a szintekre épülő gálán alakult ki. Az első a felismerés, a második a feláldozás, a harmadik az összhang, a negyedik a kinyilatkoztatás, az ötödik pedig a bizalom szintje volt, mindig a gyengébb csapat esett ki. Az utolsó feladat élő híd építése volt, amelyen a teremben ülő csapatok egyikének át is kellett jutnia. Nagy volt az izgalom, a kovásznaiak azonban rekordidő alatt megmutatták, hogy a legesélyesebbek közé tartozó „nagyokat” is le lehet győzni. Orbaiszék egyébként másodszor bizonyít, 2011-ben a szintén kovásznai Tiszta Piszok csapat nyerte a HDN-vetélkedőt.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Makró
Makró
Küldő: Ruszka Margó
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload