BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Ha együtt a tehetség és lelkesedés (Díjazták a Kálnoky-riportpályázat nyerteseit)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 13. kedd, 08:28
Kategória: Közélet
 

Rendhagyó helyszínen, diszkrét és mégis ünnepélyes körülmények között vehették át vasárnap elismerő okleveleiket, valamint a díjakat a gróf Kálnoky Boris által, lapunkkal partnerségben meghirdetett tehetségápoló riportpályázaton versenybe szállt fiatalok. Az ifjú tollforgatók szellemi útravalóval is gazdagodtak a kezdeményezők jóvoltából.

A szerző felvétele

A miklósvári Kálnoky kastély-rezidencia udvarára érkező fiatalokat a pályázat kezdeményezője, gróf Kálnoky Boris, a Die Welt német napilap újságírója, Nick Thorpe, a BBC brit közszolgálati média budapesti tudósítója, és Ablonczy Bálint, a Heti Válasz belpolitikai rovatának vezetője fogadta, lapunk képviseletében Demeter Virág Katalin, a pályázat egyik lebonyolítója, valamint Farcádi Botond főszerkesztő üdvözölte a megjelent ifjú pályázókat. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a tulajdonképpeni házigazda, gróf Kálnoky Tibor is.

Kálnoky Boris üdvözlő felszólalásában köszönetet mondott mindazoknak, akik tetemes segítséget nyújtottak a szerinte „kalandosra” sikeredett pályázat lebonyolításában a februári műhelymunka során és a beérkezett írások kiértékelésénél. A kezdeményező, Nick Thorpe véleményét is tolmácsolva elégedetten nyugtázta, hogy külön örömet jelentett ilyen sok minőségi, értékes pályamunkát olvasni. Demeter Virág Katalin is megerősítette, hogy jó volt látni a fiatalok lelkesedését a műhelymunka során, később a pályaművek leadása után kitetszett, hogy valóban érdekli őket az írás, kérdéseikből, felvetéseikből, majd a beküldött írásaikból az is kitűnt, hogy érdeklődésük esetenként sokrétűbb, mint a szakmában dolgozóké, olyan részleteket, apróságokat is felfedeznek, meglátnak, amelyek mellett az úgynevezett sajtómunkás talán elmegy, vagy fel sem ismeri.

„Nincs unalmasabb a szűk látókörű újságírónál” – véli Ablonczy Bálint, aki rövid előadásában a szakma pár alapvető összetevőjére reflektált, kitért az újságíró szerinte elengedhetetlen öt alapvető tulajdonsá­gára is. Ezek a kíváncsiság, érdeklődés, kitartás, kreativitás, nyitottság. Az újságíró tulajdonképpen egy hivatásos laikus, feldolgozza és átadja az olvasóközönségnek a különböző témákat újrateremtve azokat – fogalmazott Ablonczy, aki egyúttal a szakma magyarországi helyzetébe is igyekezett betekintést nyújtani. A Heti Válasz munkatársa hangsúlyozta: az újságírói munkához a tehetség mellett kapcsolatok és szerencse is kell, illetve kiemelten fontos, hogy közösségben gondolkodva végezze a dolgát, aki ezt a pályát választja.

A beérkezett 16 pályamunka rövid értékelésének feladatát Nick Thorpe vállalta. A BBC budapesti tudósítója elmondta, sokat tanult a Székelyföldön, sok érdekes témát dolgoztak fel a pályázók, és az írások minősége végül arra a döntésre sarkallta őket, hogy összesen 11-et díjazzanak, illetve három nyertest hirdessenek. Ők: Kali Ágnes, aki az Andro Drom című, az őrkői cigánytelepről szóló riportjával háromhetes gyakornokságot nyert Budapesten a Heti Válasz szerkesztőségében, illetve Roşu Kriszta, aki Fioghin Calistru festőművész életéről, festészetéről, magyar–román kapcsolatokról szóló írásával a Vs.hu portálnál gyakornokoskodhat, és végül Simon Gabriella, aki A szeretet gyermekei című riportjáért szintén belekóstolhat a gyakornoki munkába. Rajtuk kívül különdíjat érdemelt ki a legjobb témaválasztásért Makkai Fanni és Bede Kincső. Előbbi a Há­romszék napilap különdíját is átvehette. Kali Ágnes riportja kapcsán Nick Thorpe kiemelte, hogy tulajdonképpen ő tekinthető a legjobbnak a pályázók közül kényes témát feldolgozó, de eredeti és nyitott, tárgyilagos alkotásával.

Nagy D. István

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Fotografie-0691
Fotografie-0691
Küldő: Pufoka
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload