BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bő a választék nyolcadik után (Elkészült a beiskolázási terv)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 14. szerda, 08:05
Kategória: Közélet
 

Háromszéken a középiskolai IX. osztályokban csupán a helyek harmadát hirdetik meg szakképzésben, ellenben ha a hároméves szakiskola induló osztályait is figyelembe vesszük, ez az arány 55,7 százalék a szakoktatás javára. A jövő tanévre jóváhagyott beiskolázási tervet tegnap ismertette Keresztély Irma megyei főtanfelügyelő.

Albert Levente felvétele

Ősztől 7200 óvodai hely lesz a kis-, közép- és nagycsoportokban, ebből csak 2630-at hagyott jóvá az oktatási minisztérium napköziben, a többit rövid programú óvodában. A napközis oktatást amiatt nem bővíthetik – holott lenne rá igény –, mert korlátozott a tanügyi állások száma, nincs lehetőség a csoportonkénti második pedagógus alkalmazására, valamint falun nem mindenütt adottak a feltételek a gyermekek étkeztetésére – közölte a főtanfelügyelő. Je­lenleg az óvoda nem kötelező, de tervek szerint a 2015/2016-os tanévtől a nagycsoportot kötelezővé teszik azért, hogy az előkészítőbe iratkozók egyenlő felkészültséggel kezdjék meg az iskolát. Háromszék városaiban 621 szülő íratta be gyermekét az ősszel induló kiscsoportokba, falun ritka, hogy korcsoportonként külön pedagógus foglalkozzék a kicsikkel, minden jelentkezőt beírnak akkor is, ha csak szeptemberben érkeznek.

Az elemiben mintegy 11 400 tanulóval számolnak, ebből több mint kétezer-ötszázan idén lépik át először az iskola kapuját.

V–VIII. osztályban előreláthatólag kilencezren fognak tanulni, az ötödiket közel ezren negyven városi osztályban kezdik, falun minden jelenlegi negyedikest a legközelebbi iskola önálló, illetve összevont osztályába vesznek fel. Mű­vészeti oktatásban ötszázötven diáknak van hely előkészítőtől nyolcadikig, a speciális oktatásban 313 helyet biztosítanak, ebből huszonnégyet óvodában, a sportklubok 508 helyet kaptak.

Középiskolában huszonnégy elméleti osztályt hirdettek meg, és tizenötöt a szakképzésben, valamint he­tet a művészeti oktatásban, illetve pedagógia és teológia szakon. Míg korábban a reál tagozaton a matematika–informatika osztályok voltak a keresettek, jelenleg a természettudományi osztályok a kedveltebbek, részben azért, mert itt könnyebb a matematikaérettségi, ugyanakkor informatikát most már ezekben az osztályokban is nagy óraszámban tanítanak, épp­úgy, mint a matematika–informatikán.

A líceumi szakoktatás mellett két más típusú iskolában is indulnak szakképzési osztályok, tizenkettő a jelenlegi kilencedikesek számára a kétéves inasképzőben (X. osztály) és huszonnégy IX. osztály az idén újrainduló hároméves szakmunkásképzőben. Mindkét esetben a diákok alanyi jogon kapnak havonta 200 lejes állami ösztöndíjat, az egyetlen feltétel, hogy a tanuló rendszeresen járjon iskolába. Az érintett intézmények már megkötötték a gyakorlati képzésre vonatkozó szerződéseket a kiválasztott több mint száz céggel, a felvételire történő beiratkozásig szakképzést-nép­szerűsítő találkozókat tartanak falusi és városi iskolákban, saját kínálatukat ismertetik diákok és szülők kö­rében.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2019. szeptember 18., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Erzsébet-Park részlet
Erzsébet-Park részlet
Küldő: Kovács Mónika
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload