BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Az Osonó Afrikában

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 20. kedd, 08:14
Kategória: Közélet
 

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely nagy sikerű, a marokkói Oudjában szervezett Afrikai Nemzetközi Színházi Fesztiválon való fellépése után a főszervező, Mohamed Benjeddi úgy vélekedett, az Osonó előadása nagyszerű, a fiatalok dinamikusak, motiváltak és felkészültek, ezért közelebbről tunéziai, algériai és újabb marokkói turnét tervez a társulat számára.

Az Osonó a múlt hétfőn kezdődött marokkói fesztivál második napján mutatta be a Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkciót, amiről az előadás után többen azt mondták, hogy fordítás nélkül is pontosan érzékelték a mondandót. „Szerették a képiségét, a zenés részeket, a csendeket, és a csapat játékának erejét” – számolt be lapunknak Prezsmer Boglárka, a társulat szóvivője, aki szerint volt, akit leginkább az a jelenet érintett meg, amikor a szereplő labdát kér az édesanyjától, a labda ugyan megérkezik, de az anya sehol sincsen. „Pedig, az lenne a legfontosabb, hogy jelen legyünk egymás életében. A valódi kommunikáció hiányát maguk is érzik, bár a hagyományos családi élet, a vallásuk szabályai szerint is sokat beszélgetnek egymással a családtagok.” Egy diák elmondta, szerinte a legtöbb szociális kérdés egyetemes, globális probléma, emiatt rengeteg gyermek szenved.

Patrick Schoeistein, a Francia Amatőr Színházi Federáció elnöke többek között azt mondta, erős előadást látott, tiszta mondandóval. „Fontos, nehéz témákról beszélt, ami bár sajátosan romániai adatokat mutatott be, de témáját illusztrálta egy erős színházi képi világgal, így a különböző kultúrákból érkező néző számára is érthető megoldást kínált”.

Fazakas Misi társulatvezető sikeresnek tartja az afrikai szereplést, és meglepte, hogy bár nem terveztek közönségtalálkozót, előadás után legalább száz fiatal vette őket körül és kérték, beszélgessenek az előadásról, az abban felvetett témákról.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Szent György napok 2008
Szent György napok 2008
Küldő: FAZAKAS LÁSZLÓ
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload