BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A nők esélyegyenlőségéért (Kampányban az RMDSZ)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 23. péntek, 08:20
Kategória: Közélet
 

Ugyanazért a munkáért illesse meg ugyanaz a bér a nőket, mint a férfiakat, a vállalkozó nőket részesítsék pozitív diszkriminációban, hozzanak az édesanyák munkába való visszatérését könnyítő intézkedéseket – ezek az RMDSZ nőszervezetének alapvető célkitűzései, ezeket építették be az európai parlamenti választások programjába.

Mindezt Hegedüs Csilla, az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájának negyedik helyezettje, a szövetség nőszervezetének jelöltje közölte tegnapi, sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján, melyet Antal Árpád polgármesterrel, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnökével közösen tartott.

Ez az első alkalom, hogy a nőszervezet kampányol, az elmúlt hetek tapasztalata pedig azt bizonyítja: szükség van a szervezetre, sikerült megszólítani a nőket – fejtette ki Hegedüs. Az is kiderült a kampánykörúton, mennyi­re fontos az emberek számára az épített örökség megőrzése, védelme – számolt be Hegedüs, aki két hónapja ismét az örökségvédelmi tárca államtitkáraként dolgozik. Ennek kapcsán megjegyezte: Gigel Ştirbu liberális miniszter távozása előtt aláírta az országos műemlék-felújítási tervet, amelyet Kelemen Hunor korábbi mandátumához képest alaposan megnyirbáltak, a magyar műemlékek 90 százalékát levették a felújítási listáról. Bíznak abban, hogy a júliusi költségvetés-kiegészítés során kapnak annyi pénzt, hogy bár néhány leállított munkát újrakezdjenek, de csak jövőre számítanak ugyanakkora költségvetésre, mint 2012-ben, amikor 55 millió lejt fordíthattak e célra – tavaly 13 millió lejt utaltak ki műemlék épületek korszerűsítésére. Látványos a különbség a Bod Péter Megyei Könyvtár esetében is: a közel egymillió eurós beruházáshoz idénre mindössze 100 ezer lejt utal ki a tárca felújításra, 2012-ben egymillió lejre rúgott ez az összeg.

Antal Árpád a kampányról azt mondta: arra összpontosítottak, hogy minél több családhoz személyesen jussanak el önkénteseik, péntek estig tízezer lakásra szeretnének eljutni Sepsiszentgyörgyön. A visszajelzések alapján érdekli az embereket, ami Brüsszelben történik, ezért bízik abban: az erdélyi magyarság körében nagyobb lesz a részvételi arány, mint a románság soraiban. Szükség van arra, hogy az európai intézmények adott esetekben nyomást gyakoroljanak Bukarestre, és ehhez ott kell lenni Brüsszelben. Arra kérte a sepsiszentgyörgyi, háromszéki magyarokat, a vasárnapi EP-választásokon menjenek el szavazni: ha minden második erdélyi magyar megteszi ezt, négy RMDSZ-képviselő is kijuthat Brüsszel­be, s összesen ugyanannyi magyar EP-képviselő lehet, mint román.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Csíksomlyó 2010 május 22 Búcsú   Lassan haza in
Csíksomlyó 2010 május 22 Búcsú Lassan haza in
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload