BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Sepsiszentgyörgyön is érdemes kalandozni

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 26. hétfő, 08:03
Kategória: Közélet
 

Tudják, hol áll Krahm László háza, vagy melyik megyeszékhelyi utcákban található az Istvánffy-, illetve a Hadnagy-ház? Gyakran eljárunk előttük a belvárosban, de volt-e valaha annyi időnk, hogy megcsodáljuk az épületek díszeit, a homlokzatok domborműveit? Pedig itthon, közvetlen környezetünkben is érdemes kalandozni, Sepsiszentgyörgy megannyi épületét, történetét megismerni.

Albert Levente felvételeErre tett kísérletet szombaton több mint száz kíváncsi harmadik osztályos kisdiák, akik a reggeli napsütésben a múzeumkertben gyülekeztek kísérőikkel – innen indult ugyanis a Funda­mentum Egyesület kezdeményezte, számos közintézmény által támogatott városismereti kalandtúra. Póló­kat, térképet és munkafüzetet is kapott a megméretkező tizenkét csapat – önkéntesek is segítették őket a nap folyamán –, majd a szervezők eligazítását követően többórás felfedező túra indult a szülővárosban. Eh­hez szolgáltatott jó alapot a diákok által korábban kézhez kapott s a vetélkedő kezdetén is sokak által tanulmányozott, Sepsi­szentgyörgy gyerekeknek című kiadvány. A könyv népszerűsítésén túl a szervezők arra törekedtek, hogy a megyeszékhely minél több helyszínére eljuttassák a csapatokat a munkafüzetben megszabott feladatok révén. Így templomot látogattak, betértek a megyei könyvtárba, de pontokat gyűjthettek a Székely Nemzeti Múze­umban és a Keleti-Kárpátok Múzeumá­ban, a Lábas Házban pedig a Kusztos Endre grafikus munkáiból nyílt tárlat megtekintésével egyaránt. Feladat volt egyebek mellett az Erzsé­bet parkban felállított ismertetőről madarak román és magyar nevének összegyűjtése, s levelezőlapon kellett megüzenni a polgármesternek, ki miért szereti Sepsi­szentgyör­gyöt. S miközben a város több pontján keresték a válaszokat, a csapatoknak a reggeli sorsolás szerint vissza is kellett térniük a múzeumkertbe, ahol társasjátékban méretkeztek meg. A nap fáradalmait közös ebéden, illetve koncerten pihenték ki a gyermekek és velük játszó felnőttek, a délutánra időzített díjkiosztó pedig mindenki számára tartogatott meglepetést, a legügyesebb kalandozókat múzeumi, könyvtári és bábszínházi belépőkkel jutalmazták a szervezők. A pontversenyben első lett a Felfedezők, második pedig a Szent­györgy Lova­gok csapat – a mikós diákoknak minden feladványt sikerült teljesíteniük –, a Gödri Ferenc Általá­nos Is­kola diákjai pedig harmadik helyezést értek el.

 

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Rózsa 2.
Rózsa 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload