BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Szakképző gyermekotthon létesülhet (Kézdivásárhely)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 27. kedd, 08:58
Kategória: Közélet
 

A Szentkereszty-emléknap részeként a Közösségi Szolgáltatási Komplexum emlékszobájában zártkörű egyeztetés után aláírták azt az alapító okiratot, amely gyermekotthon létrehozását támogatja a kantai minorita rendházban. A Fejér László Ödön képviselő kezdeményezésére létrejött GyerekKéz Baráti Társaság a Minorita Rendházért alapító okiratát a katolikus egyház, a város és a megye képviselői, illetve támogató vállalkozók látták el kézjegyükkel.

A szerző felvételeA majdani gyermekközpont Böjte Csaba atya patronátusa alatt működne, és ha a közeljövőben az önkormányzat megkapná az épület felújításához szükséges pénzösszeget, három év alatt készülnének el a munkálatokkal. Ha minden a tervek szerint alakul, a minorita rendházban közel száz gyermeknek lenne lehetősége jobb és szerető környezetben felnőni. Az egyeztetésen Csaba testvér elmondta, nem szokványos gyermekotthont kívánnak létrehozni. „Kézdivásárhely mindig kézművesiparáról volt híres, ezért olyan kollégium létrehozásában gondolkodom, ahová azok a gyerekek jöhetnének, akik bizonyos szakmát szeretnének tanulni, de ott, ahol élnek, nincs erre lehetőség. Örülnék annak, ha más árvaházakból vagy akár a szórványból is jöhetnének ide gyerekek” – mondta Csaba testvér.

Tövisi Zsolt csíkszeredai építész, tervezőmérnök már több mint tíz éve foglalkozik a 18. századi épülettel. Az egyeztetésen az épület állapotáról és a felújítás megvalósíthatóságáról számolt be. Az épület alapja nagyon tönkrement, ezért statikailag kell megerősíteni, a beruházást megközelítőleg 2,5 millió euróra becsüli. Tövisi szerint a földszinten lehetnének a tantermek és a műhelyek, az adminisztráció és egy étkezde, az emeleten alakítanák ki a kollégiumot és a tanári lakásokat. A tervezőmérnök azt is elmondta, ha valóban megvalósulna ez a szakképző központ, újra felvirágoztathatnák a céhes várost egykor meghatározó fazekas-, csizmadia-, tímár-, szűcs-, kalapos-, üstgyártó- vagy szíjgyártómesterséget.

A gyermekotthon támogatásáról biztosította a céhes várost Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, művelődési miniszter is. Kelemen két utat lát járhatónak ebben a kérdésben, szerinte vagy európai uniós pályázati pénzekből lehetne rehabilitálni az épületet, vagy a román kulturális tárca támogatásával valósulhatna meg a felújítás. Azt javasolta, hogy az önkormányzat és a baráti társaság közös erővel még ebben az évben készítse el a terveket. Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere azt szeretné, ha a kulturális minisztériumon keresztül finanszíroznák a beruházást, és egyetért azzal, hogy úgy a leghatékonyabb az előrelépés, ha az önkormányzat állja a tervezés harmincezer euróra becsült költségeit. Ígérete szerint a terv már idén elkészül.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Játék
Játék
Küldő: Ruszka Margó
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload