BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Gyermeknap ­lovasbemutatóval

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. június 02. hétfő, 08:12
Kategória: Közélet
 

A pénteken lezajlott gyermeknapi programok folytatásaként tegnap a Sepsiszentgyörgy melletti Benedek-mezőt vehették birtokba a kicsik. Volt ott minden, ami gyermeknek életre szóló élmény lehet: pónisimogatás, lónyerítés, huszárruhapróba, káposztalefejezés, kardozás fakardokkal, csatabemutató és nyalka huszárok parádéja. A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület a Vadon Egyesülettel közösen szervezte az eseményt.

A szerző felvételeA rendezvényt Nagy Zoltán hagyományőrző huszár nyitotta meg, majd Kádár László kért engedélyt Sztakics Éva Judit alpolgármester asszonytól a lovas parádé megtartására. A huszárok különböző lovaglási technikákat mutattak be, többek között a kiskör-lovaglást, az ellenség megzavarására alkalmas fésűtechnikát, valamint a kereket, amely komoly lovas akrobatikai mutatvány, és amelyet esetleg még cirkuszban lehet látni.

Utána kezdetét vette a „csata” az osztrák dragonyosok és a magyar huszárok között. Persze, a magyarok megfutamították az osztrákokat, és legyőzték az ellenséges gyalogos tüzérséget. Következett a huszár felszerelésének bemutatása. Meg­tudhattuk például azt, hogy a kengyel magyar találmány, és hogy a világoskék mentén a sujtásnak dekoratív szerepén kívül gyakorlati haszna is volt: tompíthatta az ellenséges kardcsapásokat. A fej védelmét szolgálta a megerősített csákó. A huszároknak el kellett sajátítaniuk a vívás úgynevezett hatvágás-technikáját.

A rendezvény egyik legfőbb értékének a magyarságtudat erősítését minősíthetjük – ha ezt sikerül a most felnövő nemzedéknél elérni, a gyermeknapi esemény máris elérte hosszú távú céljait is.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

London
London
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload