BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Székelyföldi lovasiskolát ­alapítanak

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. június 03. kedd, 08:41
Kategória: Közélet
 

Sepsiszentgyörgy közelében, mintegy tízhektáros területen épülhet meg a Székelyföldi lovasiskola – a városháza néhány hónappal korábban ezzel a céllal adta át a Vadon Egyesületnek az érintett, Benedek-mezei tulajdonát.

A közigazgatásilag Illye­fal­vához tartozó területen önerőből, helyi vállalkozások támogatásával láttak neki a létesítmény megalapozásának, ahol jelenleg hét lovat gondoznak, idén pedig további három-négy hátassal gyarapszik az állomány – tájékoztatott Sztakics Éva. Sepsiszent­györgy alpolgármestere megjegyezte: a város költségvetésben elkülönítettek egy összeget, ebből készülhet el az a tanulmány, amely révén uniós forrásokra pályáznak, hogy megépülhessen a fedett lovarda a hozzá tartozó szükséges épületekkel, pályával együtt. Szeretnénk itt meghonosítani a lovas oktatást és lovas bemutatókat – hangsúlyozta az elöljáró, megjegyezvén, egyeztettek már helyi lovasokkal is, az új létesítmény pedig integrálná a sportágban tevékenykedőket.

A Székelyföldi lovasiskolát három pillérre alapozzák megálmodói. Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke kifejtette, régi, bevált magyar lófajták tenyésztését tervezik itt, s olyan infrastruktúrát hoznának létre, ahol országos és nemzetközi versenyeket lehet majd lebonyolítani. Ez egy felfelé ívelő sportág, amely olyan közönséget mozgat meg, amelynek idevonzása a megye és a város fejlődése szempontjából fontos célkitűzés lehetne – jegyezte meg. Hangsúlyt fektetnek továbbá az oktatásra is, e tekintetben a cél az, hogy a gyerekek körében meghonosítsák a lovagláshoz való kötődést, és magas szinten oktassanak.

Demeter János elmondta azt is, tervezőkkel már meglátogattak hasonló magyarországi épülő létesítményeket, jövő év kora tavaszára pedig elkészülhet az a megvalósíthatósági tanulmány, melynek birtokában a szükséges anyagiakra pályázhatnak.

A kezdeményezők úgy becsülik, a Székelyföldi lovasiskola három-négy éven belül épülhet meg a Benedek-mezőn.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Bözsi 2
Bözsi 2
Küldő: Buhul Ubul
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload