BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Jövő tavaszig dolgoznak Sepsiszentgyörgyön (Vízhálózat-felújítás)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. június 05. csütörtök, 08:18
Kategória: Közélet
 

Uniós forrásból származó finanszírozással, mintegy 87 millió lejes beruházás révén korszerűsíti és bővíti a megyeszékhely víz- és szennyvízrendszerét a Közüzemek Rt. Városszerte több utcában is dolgoznak a kivitelező csapatai – mintegy száz munkás –, ám körvonalazódik: nem sikerül tartani az eredeti, októberi határidőt. A vezetőség becslései szerint azonban a hálózati munkálatok decemberre lezárulhatnak, az érintett szakaszokon pedig jövő tavaszig visszaállítják az utcák eredeti állapotát.

Csatornázásra, víztisztításra 63 millió lejt, vízhálózati munkálatokra pedig 24,5 milliót fordít a vízszolgáltató, s bár az utóbbi időben több utcában lezárult a bővítés, felújítás – Bánki Donát, Gyár, Fenyves, Kossuth Lajos –, felásott szakaszokra a továbbiakban is számítaniuk kell a sepsiszentgyörgyieknek. Még javában dolgoznak az 1918. December 1. és a Kós Károly utcában, máshol nyomáspróbák következnek – a Dózsa György utcában is –, ezért a végleges aszfaltozásra ott még várni kell. Több helyen aknákat építenek, s amennyiben nem előregyártott elemekből, hanem betonból képezik ki azokat, akár másfél hónapig is várni kell, amíg kiszáradnak, elkészülnek. Gyakran a terep viszonyaihoz, a föld alatt levő, többi közműhálózathoz igazodva kell módosítani a terveket, hasonló esetekben pedig elhúzódhatnak a munkálatok. Mind­ezekről Kozsokár Attila, a vízszolgáltató igazgatóhelyettese számolt be a korszerűsítés különböző helyszínein. Hangsú­lyoz­ta: szükséges beruházásról van szó, mely révén minőségi szolgáltatásokat biztosíthatnak, s cél az is, hogy minél több háztartást csatlakoztassanak a víz- és csatornahálózatra.

A rendszer korszerűsítésétől reméli a veszteségek visszaszorítását is a vízszolgáltató, mely évente ötmillió köbméter ivóvizet értékesít Három­széken. Kozsokár Attila elmondta, évről évre csökken a vízfogyasztás, a veszteség megyeszinten átlagosan 35 százalék, Sepsiszent­györgy esetében pedig 32 százalék. Ez részben olyan vízmennyiség, mely nem hoz jövedelmet a társaságnak, és amelyet nem számláznak ki. Szakemberek szerint néhány százalékos csökkenés érhető el a korszerűsítés révén, az új elemek élettartama ötven év – vázolta az aligazgató.

Sepsiszentgyörgyön tizenöt kút mellett közel tíz kilométer fővezeték is megújul, az ivóvízhálózat újabb 5,6 kilométerrel bővül, de 10,5 kilométer háztartási szennyvízhálózatot telepítenek, illetve 23 kilométernyi ivóvízhálózatot is korszerűsítenek. A vonatkozó szerződést 2012 júliusában látták el kézjegyükkel a felek

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Zorán koncert
Zorán koncert
Küldő: Horvath Tas
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload