BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Folytatódik a hercehurca a Besenyői-tónál

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. június 18. szerda, 08:16
Kategória: Közélet
 

Ha nyár, akkor háború a Besenyői-tó körül. Nemcsak a nyár eleji meleg miatt forró a hangulat a víztükör környékén, a fürdőszezon beköszöntével a tóban úszni, csónakázni vágyók és a horgászok közötti ellentét újra kiéleződik. Az ügy már a prefektúrán is ismeretes, ma tárgyalnak ott a lehetséges megoldásokról.

A szerző felvételeMaksa polgármestere, Bács-Benke László a helyi tanács legutóbbi ülésén bemutatott egy petíciót, melyet a tó körül telket, hétvégi házat bérlők egy része írt alá, s melyben az általuk tapasztalt visszásságokra próbálják felhívni a figyelmet. Ennek csak egy része, hogy a tóban tilos a fürdés, csónakázás, de szóvá teszik azt is, hogy a tavat bérlő horgászegyesület jogtalanul foglal el magánterületeket, tulajdonképpen nem is adminisztrálja a tavat, a partok lepusztulnak, mi több, olyan halfajokat telepítettek, melyek megbontják a tó ökológiai egyensúlyát. Állásfoglalá­sukat a vízügyi hatóság megyei vezetőjével is ismertették, ma pedig a prefektúrán mondják el panaszukat – fejtette ki Bács-Benke László. Az ügyet nem az aláírások, hanem az általa bemutatásra kerülő okmányok fogják megoldani – értékelte tegnap a polgármester.

A vádak nem újszerűek, és továbbra is megalapozatlanok – vélekedik a tavat bérlő Vad Természet Sport Horgász és Vadász Egyesület vezetője, Selariu Gyula. Érvényes bérleti szerződésük van, ezért havonta komoly összeget utalnak át a vízügyi hatóságnak, amely egynapos késést is büntetőkamattal sújt.

Nagyon nehéz a horgászdíjból származó bevételből gazdálkodni a tó körül, ennek ellenére csökkentik a bérleti árakat, a napi jegyet (napkeltétől napnyugtáig érvényes) harminc lejre mérsékelték, a 24 órás jegy ötven lejbe kerül. Nevetségesnek tartja a vádat, hogy a haltelepítésekkel megbontanák a tó ökológiai egyensúlyát. Pontyot, kárászt és harcsát telepítettek, a halak ellenőrzött állományokból származnak. Hétvégén újból friss hal kerül a tóba, vasárnapra horgászversenyt is szerveznek – sorolta Selariu. Az egyesületi vezető elmondta: hajlandóak lennének kompromisszumra is, vállalkozóknak ajánlották fel, a nyár három hónapjában vegyék át a tó kezelését, és fizessék a bért a vízügynek, ennek fejében szervezzék meg a strandolást. Senki nem akar hallani erről. Rosszindulat, hátsó érdekek húzódnak meg a hercehurca mögött, sokan nem akarják elfogadni, hogy szerződésük értelmében jogszerű halgazdálkodást folytatnak a tóban, lehetőséget biztosítanak a jóindulatú horgászoknak hódolni szenvedélyüknek – mondta Selariu.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Küldő: Szasz Laszlo
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload