BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

„Tűzvész” a kovásznai szívkórházban

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. november 06. csütörtök, 09:22
Kategória: Közélet
 

Tegnap reggel fél tízkor jelentették a 112-es egységes sürgősségi számon: kigyulladt a kovásznai Dr. Benedek Géza Szívkórház D épületszárnyának második emelete. Nem sokkal később a kórház irattárának helyet adó épület tetején is tűz ütött ki. Eközben három ájult személyt találtak a mofettában, az intézmény udvarán pedig súlyos autóbaleset történt, egy személy beszorult a roncsba, egy másik a jármű szélvédőjén keresztül repült ki – mindez azonban nem a valóság, csupán egy vészhelyzetre való felkészülést segítő gyakorlat.

A szerző felvételeA riasztás nyomán elsőként a kovásznai mentőállomás egyik járműve érkezett a helyszínre, őket követték a helyi önkéntes tűzoltók. Egymás után jelentek meg a kórház udvarán a sepsiszentgyörgyi, illetve kézdivásárhelyi hivatásos tűzoltók, SMURD-egységek, mentőautók, a villanyszolgáltató műszaki csapata, csendőrök, rendőrök. A D szárnyat kiürítették, az ott lévő veszélyes hulladékokat speciális járművel szállították el. Gázmaszkos tűzoltók létrás autóval mentettek a második emeletről egy „sebesültet”, a „balesetezett” autót hidraulikus ollókkal vágták darabokra, hogy kimenekíthessék a sofőrt. A mentőautók villogó szirénákkal szállították tovább a „sérülteket”.

A nagy felfordulás mellett nem volt füst, nem voltak lángok, nem folyt vér, az egész akció a megyeszékhelyi Mihai Viteazul Kataszt­rófavédelmi Felügyelőség által jól megszervezett gyakorlat csupán.

A helyszínen tartózkodott Marius Popica prefektus, a kovásznai polgármesteri hivatal részéről Csikós Tibor alpolgármester figyelte az eseményeket. A kormánybiztos érdeklődésünkre elmondta: a művelet célja, hogy a valós tűzesetek oltásában, sürgősségi eseteknél való beavatkozásokon részt vevők tereptapasztalatot szerezhessenek, ismerjék meg egymást a hivatásos és önkéntes tűzoltók, a tűzvédelmi felelősök. Nem utolsósorban a személyzetnek is tudnia kell, mi a teendő valós tűz esetén. A katasztrófavédelmiek időközönként szerveznek hasonló gyakorlatokat nagyobb ipari létesítmények, közintézmények területén. Mindez fontos, de remélhetőleg éles helyzet nem lesz a közeljövőben – tette hozzá Popica.

A tegnapi nap pikantériája, hogy míg a szívkórházban javában zajlott a gyakorlat, a kézdivásárhelyi hivatásos tűzoltók egyik osztagának egy valós torjai tűz oltásán kellett dolgozniuk.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Székely Nemzeti Múzeum
Székely Nemzeti Múzeum
Küldő: Albert Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload