BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Az adóreform esélyei

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. február 19. csütörtök, 09:29
Kategória: Közélet
 

Első ránézésre igen tetszetős intézkedéscsomagot jelentett be tegnap Victor Ponta miniszterelnök. 2016-tól kezdődően négy százalékponttal csökkentenék a – különben európai összehasonlításban is magas – általános forgalmi adót, az élelmiszerekre ennél is jóval alacsonyabb adózási kulcsot alkalmaznának, de a következő években a társadalombiztosítási járulékot, sőt, a jövedelemadót is mérsékelnék.

Végre – nyugtázhatnánk elégedetten – Bukarestben is kezdenek rájönni, hogy hiába növelik a terheket, az állami bevételek növelése helyett inkább az adócsalás jelenségét ösztönzik. Olyannyira, hogy ma már Romániában nemzetbiztonsági kockázatnak minősül a feketegazdaság, az adócsalás becslések szerint az ország nemzeti össz­termékének 16 százalékát is eléri. Szükség van tehát a radikális adópolitikai irányváltásra, különben csak súlyosbodik az a jelenleg is túl széles körben tapasztalható jelenség, hogy a tisztességes adófizető magánszemélyekről, vállalkozásokról az állam az utolsó rend bőrt is lehúzza, a teljes ellehetetlenítés küszöbére, a csőd szélére taszítva őket – miközben az adócsalás elleni fellépés jobbára eredménytelen.

A Ponta-kormány kezdeményezésének ennek ellenére sem örülhetünk maradéktalanul, az intézkedéscsomag és annak időzítése ugyanis számos kérdést vet fel. Aligha véletlen például, hogy e jól hangzó javaslatokkal Victor Ponta éppen akkor állt elő, amikor legközelebbi családtagjai, emberei is a korrupcióellenes ügyészek látószögébe kerültek. Mintha csak a számonkérést, a kényelmetlen kérdéseket kívánná megúszni a miniszterelnök az új beszédtéma bevetésével. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az átfogó adócsökkentés egyik leglátványosabb mozzanatát éppen jövőre, tehát az önkormányzati és a parlamenti választások évére időzítenék. Jól tudjuk, a politikusok ilyenkor igen nagylelkűek – csakhogy nemegyszer megtapasztaltuk: előbb-utóbb felszolgálják a feketelevest is. De leginkább azért kell óvatosan viszonyulnunk a beígért adócsökkentéshez, mert a kormányzók túl sok részletet nem árultak el arról, hogy miből kívánnák pótolni az intézkedéscsomag életbe ültetése nyomán keletkező költségvetési űrt. Nem látjuk egyelőre azokat a szakmai érveket, amelyek megalapoznák az új adópolitikát.

Márpedig ezek nélkül elhamarkodottnak, felelőtlennek, sőt, veszélyesnek tűnik az adópolitikai irányváltás.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Térkövet kérünk ide is
Térkövet kérünk ide is
Küldő: Buhul Ubul
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload