BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 12 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Marad a Tega Baróton

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. február 25. szerda, 09:38
Kategória: Közélet
 

Két évig a Tega hordja el a barótiak szemetét. Az RMDSZ tanácstagjai mellett – a lakók érdekeire hivatkozva – az EMNP két képviselője, Szép Béla és ifj. Antal Mihály is támogatta a polgármester előterjesztését. Az MPP – a néppártiakhoz hasonló megfontolásból – a tervezet ellen szavazott.

A szerző felvételeLázár-Kiss Barna András polgármester az elmúlt alkalmakkor hangoztatott érveit ismételte meg: az ellenzék kívánságát figyelembe véve versenytárgyalást hirdettek meg a szemételhordásra, ám arra senki sem jelentkezett. A Tega viszont az elmúlt két évben jól végezte feladatát, megérdemli tehát, hogy most hosszú távra vele kössenek megállapodást.

A polgármester szerint nincs jogi akadálya annak, hogy az EMNP múlt ülésen tett javaslatát, mely szerint ne hosszú távra, hanem csak két évre szerződjenek a Tegával, beépítsék a tervezetbe.

Nagy István az elmúlt esztendők drágításait sorolta: nem olyan rég személyenként még csak 2,9 lejt kóstált a szemét elhordása, majd 5 lejre nőtt, s ha a Tega igazgatójának, Tóth-Birtan Csabának hinni lehet, hamarosan 7 lejt kérnek el a szolgáltatás elvégzéséért. „A szemét és a víz a megye játszmája. Előbb monopolhelyzetet teremtettek, majd saját érdekeiknek megfelelően alakítják az árakat. Továbbra is az a véleményünk, a feladatfüzetet át kell nézni, s újabb versenytárgyalást kell kiírni, mert csak így szolgálhatjuk a barótiak érdekeit” – mondotta a volt városvezető. Szép Béla úgy fogalmazott, „itt az ideje a kétévnyi huzakodás végére pontot tenni”, majd az RMDSZ-esek kompromisszumkészségét méltatta: két év nem olyan hosszú idő, ha nem elégedettek a Tega által végzett munkával, gond nélkül felbonthatják a szerződést.

Lázár-Kiss Barna András Nagy István­nak válaszolt: a közbeszerzési folyamatot egyszer már végigjárták, s teljes érdektelenségbe ütköztek, nem látja tehát, mi változhatna, ha megismételnék a kiírást. Az elektronikus közbeszerzési oldalon „negyvenöt napig ott volt hirdetésünk, s mégsem jött senki. Lehet azt mondani, hogy hívjuk fel a környékbeli szolgáltatók figyelmét, de mi időközben többekkel konzultáltunk, s mások is tudtak a licitről, mégsem jött senki, hogy elvinné szemetünk. Ezután sem hiszem, hogy bárki jelentkezne” – mondotta a polgármester.

Az RMDSZ frakcióvezetője, Pál-Szilá­gyi Zoltán a néppártiak belátását dicsérte: fontos, hogy a hosszú ideje fennálló ügy megoldásában készek részt venni. Nagy István szerint ezt a konfliktust nem kellene most megoldani, ha annak idején az RMDSZ nem járul hozza a KVG-vel kötött élő szerződés felbontásához.

Szavazás előtt a volt polgármester még egyszer kiemelte: a város lakói jobb feltételeket érdemelnének a Tegától, mivel 1,2 millió lej értékben adnak át vagyontárgyakat, a régi szeméttelep költséget nem generál, hiszen már rég bezárták, a szerződésben pedig nem szerepel, így külön megfizettetik a sepregetést és a hótalanítást.

A nyolc RMDSZ-es és két néppártos tanácstag a javaslat mellett szavazott, a független Kencse Sándor tartózkodott, Nagy István, Keserű Sándor és Szilágyi Sándor pedig ellene voksolt.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Zorán koncert
Zorán koncert
Küldő: Horvath Tas
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload