BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Vita az almásréti útról (Tanácsülés Lemhényben)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. március 27. péntek, 10:16
Kategória: Közélet
 

Ha kell, útelzárással tiltakoznak a felsőlemhényiek az almásréti utat építő cég ellen, mivel attól tartanak, hogy a nagy, építőanyagot szállító tehergépkocsik nemcsak az alig 4–5 cm-es aszfaltburkolatot rongálják meg, hanem az út melletti házakban is kárt tesznek – hangzott el a szerda délután a lemhényi községházán tartott tanácsülésen, melyen meghívottként Molnár István, a szomszédos Kézdialmás polgármestere és Dimény György megyei tanácstag is jelen volt. A kivitelező céget nem képviselte senki.

A testületi ülésen Lukács Róbert polgármester arról tájékoztatta az önkormányzati képviselőket, hogy a megyei tanács álláspontja szerint az ügy helyi, és nem megyei probléma, így helyben kell orvosolni. El­mondta, közösen kell kitalálni valamit, hogy megvédjék a nagy nehézségek árán kialakított és azóta gondosan karbantartott 5,6 kilométer hosszú felsőlemhényi aszfaltutat, illetve az út menti portákat. Azt javasolta, a teherforgalmat térítsék le a műútról, illetve vezessenek be súlykorlátozást. Dimény György is azon a véleményen volt, hogy kerülő úttal kellene megoldani az anyagszállítást Almásrétre.

Gál Mihály felsőlemhényi tanácstag felidézte, két év állt a kézdialmási önkormányzat rendelkezésére, hogy megoldást találjon, de nem jöttek konkrét javaslattal. Azt sem rejtette véka alá, hogy ha nem születik a felsőlemhényiek számára is elfogadható megoldás, le fogják zárni az utat. „Nem lehet tíz kilométer erdei út miatt öt kilométer községi utat tönkretenni” – érvelt a tanácsos, aki szerint Csomortánon keresztül kellene felhordani az útépítéshez szükséges anyagot. „Har­minc évet kellett várni erre az aszfaltútra, mindenki tudja, hogy milyen állapotok uralkodtak Felső­lemhényben azelőtt, a busz sem járt ide, már a tejeskocsi sem akart feljönni. Ha az útépítés során tönkremegy, ki vállalja a javítását?” – kérdezte a lemhényi tanácsos.

Molnár István a kézdialmásiak álláspontját fejtette ki. Elmondta: a tavalyi megbeszélésen született egyfajta megoldás. Az eddigi gyakorlat szerint minden egymillió eurónál nagyobb megnyert pályázat esetén az illető község százezer lejes többlettámogatásra szá-míthatott a megyei önkormányzat részéről. Ezt az összeget Lemhénynek akarták adni, hogy az útépítéssel okozott károkat kijavít­hassák, a terv azonban elesett, mert a megyei önkormányzatoktól elvették a pénzelosztás jogát. Kifejtette: nincs más lehetőség, a teherszállító kocsiknak a felsőlemhényi utat kell használniuk, hiába javasolják a Csomortán felőli szekérutat, azon nehézgépjárművek nem tudnak közlekedni. Többnyire magánterületeken halad át, de amúgy a térképeken sem szerepel, amolyan „senkiföldje”, ahol száraz időben még át lehet haladni, de ha esősre fordul az időjárás, használhatatlan. Senki nem akarja összetörni a felsőlemhényiek útját, az építőcég ígéretet tett, hogy az almásréti munkálat befejezése után mostani állapotában állítja vissza az ottani utat – hangsúlyozta Kézdial­más polgármestere, aki arra is figyelmeztette a lemhényi tanácstagokat, hogy másfél millió euró európai uniós pályázati pénzről van szó, a munkálatokat záros határidőig be kell fejezni, ellenkező esetben a kézdialmási tanács kénytelen lesz beperelni az építőt, az pedig a maga során bepereli majd azokat, akik miatt nem tudta betartani a határidőt.

Abban egyeztek meg, hogy Kézdialmás polgármestere tárgyal a kivitelező céggel (erre éppen tegnap délelőtt került sor, de nem született konkrét megoldás, április 15-ig keresik azt, nem akarnak vitát, de meg kell várni, hogy a cégtulajdonos kerüljön vissza pihenőszabadságáról – a szerk. megj.), Dimény György pedig a megyei önkormányzat vezetősége felé közvetít. Az a javaslat is elhangzott, hogy ha nem sikerül kerülő utat találni, akkor ne háromtengelyű járművekkel szállítsák a kavicsot Almásrétre, hanem vigyék egy bizonyos helyig, ahonnan billenős kocsikkal hordják tovább.

A kialakult helyzet rendezésére április 15-e az utolsó határidő. Amennyiben addig nem találnak mindenki számára elfogadható megoldást, a felsőlemhényiek lezárják az Almásrétre vezető utat a teherforgalom előtt.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsibükszád télen
Sepsibükszád télen
Küldő: VáncsaVilmos
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload