BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Reszkessetek, kisvállalkozók!

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. április 02. csütörtök, 08:33
Kategória: Közélet
 

Akár a hurrikán, úgy söpört végig Románián az adóellenőrző hatóság. Kő kövön nem maradt nyomában, és a vihar nem ült el, ahol feltűnik a sötétkék, sárga feliratos autó, üzletek, vendéglők zárnak be, inkább lakat kerül néhány órára az ajtóra, mintsem hatalmas büntetést, esetleg hatóságilag elrendelt bezárást kockáztassanak.

Két hete dagad a botrány, egyre pikánsabb esetekről cikkezik a sajtó, a hatóság sértődötten hárít, félretájékoztatásról beszél, saját fontosságát fényezi, Victor Ponta pedig hol visszafogottságot tanácsol az ellenőröknek, hol a játékszabályok módosításáról szónokol.

Az adócsalást megfékező kampányra nagy szükség volt, ez nem kétséges. Évek óta nem sikerült gátat vetni a feketemunkának, adómegkerülésnek, sőt, ennek mértéke egyre nagyobb, tíz év alatt megduplázódott, 2000-ben a nemzeti össztermék (GDP) 9,1 százaléka volt, 2013-ra már elérte a 16,2 százalékot, és tavaly mintegy 28 milliárd euróval kurtították meg a költségvetést azok, akik ügyeskedve, csalva játszották ki a járulékfizetést.

Indokolt lenne tehát a kormány igyekezete, hogy gátat vessen a szabadrablásnak, csakhogy az, ami az elmúlt két hétben történt, sem tisztességesnek, sem elvszerűnek, sem igazságosnak nem nevezhető. Március közepe óta tartják rettegésben a kis- és középvállalkozásokat az adóhatóság ellenőrei, tetemes bírságokat osztogatnak, üzleteket, vendéglőket, vállalatokat zárnak be. Nincs kegyelem, pár lejes többlet vagy hiány is elegendő, hogy sok ezer lejes bírságot vagy éppen több hónapos működési szünetet rendeljenek el, sok vállalkozást a tönk szélére sodorjanak. Azt a réteget lehetetlenítik el, amely még termel, dolgozik, alkalmaz, adót fizet.

A kormány, mint rossz sebész, egyszer vág, aztán gondolkodik. Nem először tapasztalhattuk, hogy hűbelebalázs módjára sürgősségi kormányrendeletekkel léptetnek életbe intézkedéseket, melyeket aztán nem győznek javítani, módosítani. Az első adandó alkalommal kiderül, átgondolatlanul, felmérések, előtanulmányok nélkül dobtak mély vízbe egy-egy ötletet. Így utólag mindenki okos, a honatyák tüsténkednek, törvénymódosításokkal rukkolnak elő, a miniszterelnök nap mint nap újabb jobbító javaslattal jelentkezik. Az ellenőrök pedig folytatják, mint eddig, jönnek, lecsapnak, büntetnek, ha nem találnak, keresnek. Végigtarolnak a kicsiken, a nagyokról közben mit sem hallani, pedig a milliók ott tűnnek el, nem a pincér borravalója vagy az üzletben otthagyott pár bani okozza a tetemes hiányt.

Így sikerült ismét elbaltáznia egy fontos intézkedést Victor Ponta kormányának. Megnyomorítottak több ezer kis céget, hiteltelenítették az adócsalás elleni harcukat. A nagy csalók pedig vidáman figyelhetik, hogyan csattan az ostor helyettük más hátán.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

forditas
forditas
Küldő: Pufoka
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload