BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Véradással a rászorulókért

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. április 08. szerda, 08:30
Kategória: Közélet
 

Hátrányos helyzetben lévők támogatása mellett a vér­adás fontosságát kívánja tudatosítani újszerű kezdeményezésével a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat. A húsvéti ünnephez kötődő szeretethetük partnere a megyeszékhelyi vérközpont, ahol április 9-én hosszabbított programmal – 8 és déli fél egy között – fogadják a vér­adókat, akik az életmentő felajánlásért kapott ételjegyeikből a nehéz sorsúaknak adományozhatnak.

A megyeszékhelyi hajléktalanszállót vezető Szé­kely Róbertben, valamint Bajcsi István elsősegély-koordinátorban véradóként fogalmazódott meg, hogy az életmentő lehetőséget hangsúlyosabban kellene népszerűsíteni. Szociális ágazatban tevékenykedvén ugyanakkor azt tapasztalták, ünnepek idején az emberek jobban odafigyelnek egymásra, többen adakoznak, így arra gondoltak, ötvözik a két akciót.

Tavalyi, első kampányukat – melyhez közel fél­százan csatlakoztak – számos kedvező visszajelzés követte, idén pedig már több gyűjtőponttal készül a véradók fogadására a szakosodott intézmény – tájékoztatott Szé­kely Róbert. Kie­melte: azt javasolják az ötletüket felkarolóknak, hogy a véradásért járó utalványokból legalább hármat ajánljanak fel a megyeszékhelyi hajléktalanszálló látogatóinak étkeztetésére. Elmondta azt is, a véradást megelőzően ajánlott reggelizni – viszont kerülni kell a zsíros étkeket –, folyadékot fogyasztani, az alkoholt már 24 órával, a dohányzást pedig három órával korábban mellőzni kell.

A kezdeményezés kapcsán dr. Kotró-Kosztándi Kin­ga, a megyei kórház aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvosa kifejtette: óriási vérveszteség esetén, amit azonnal pótolni kell, mert a beteg élete veszélyben van, illetve műtétek során, amikor többegységnyi vért is elhasználnak, a véradás, vérátömlesztés életmentő. Úgy értékelte, jók a hasonló kampányok, ugyanakkor tudatosítani kell a folytonos vér­utánpótlás szükségességét is.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Virágfutár!
Virágfutár!
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload