BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Ahol minden visszafordítható

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. május 28. csütörtök, 09:09
Kategória: Közélet
 

Kevesen, egyre kevesebben vannak azok, akik úgy gondolják, Románia számára csak­is az igazságszolgáltatás függetlenségének megteremtése, biztosítása jelentheti a kiutat abból a mély gazdasági, szociális és erkölcsi válságból, abból a korrupciótól bűzlő mocsárból, amibe belesüllyedt az elmúlt évek, évtizedek során.

Miután az elmúlt hónapokban, években sorra születtek elmarasztaló ítéletek korábban érinthetetlennek hitt befolyásos politikusok, vagyonos üzletemberek ellen, miután párthovatartozástól függetlenül egyre több képviselőt, szenátort, minisztert vagy helyi vezetőt kísértek be az ügyészek, úgy tűnik, kezd kialakulni egy pártok fölötti szövetség, amely minden eszközt bevet a korrupcióellenes harc hiteltelenítésére, az igazságszolgáltatás lejáratására, a korábbi állapotok visszaállítására.

Kétségkívül, e túlpörgetett ritmusban történtek, történnek túlkapások, sérülnek emberi jogok, születnek rossz, igazságtalan ítéletek. De jogállamban az ilyeneket az emberi jogvédő szervezetek teszik szóvá, nálunk meg a politikai osztály képviselői szapulják az igazságszolgáltatást. Teszik mindezt mondhatni nyíltan, az emberi jogok védelmezőinek szerepében tetszelegve – miként Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök, aki egyetlen, igazságtalanul fogva tartott nő esetéből kiindulva leváltaná a korrupcióellenes főügyészt és a legfelsőbb bíróság elnökét –, de teszik ezt sunyiban is – például amikor hetente módosítani igyekeznek a büntető törvénykönyvet –, vagy éppen különféle fondorlatok révén, például azt sugallva, hogy a korrupcióellenes harc voltaképpen nem több titkosszolgálatok leszámolásokkal tarkított bandaháborújánál.

Ami viszont feltűnő, még ha esetenként lehetnek is részigazságok mindabban, ami az igazságszolgáltatásról elhangzik a politikusok szájából: kialakulóban egy pártok fölötti koalíció. A volt liberális, jelenleg szociáldemokrata szövetséges Tăriceanu ugyanúgy vélekedik a korrupcióellenes ügyészségről, mint a nemrégen még az igazságszolgáltatás függetlenségéért síkra szálló Traian Băsescu volt államfő, Victor Ponta szociáldemokratái pedig a liberálisokkal és az RMDSZ-szel közösen igyekeznek korlátozni az ügyészek mozgásterét. Fejlettebb demokráciában ezt akár úgy is értelmezhetnénk, hogy tényleg lehet valami gond Justitia háza táján, ha ekkora az egyetértés. Nálunk viszont inkább a tolvaj kiált tolvajt esete állt elő: azok lehetetlenítenék el a korrupcióellenes harcot, akik fenyegetve érzik magukat. Ami aggasztó, mert jól tudjuk, hogy Romániában minden visszafordítható. A több mint húszéves késéssel beindult korrupcióellenes harc, a jogállamiság építése is.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Stadion
Stadion
Küldő: Ruszka Margó
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload