BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Átadták a főteret

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. december 22. kedd, 10:34
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Tegnap délelőtt eltűntek az utolsó kerítések is: a sepsiszentgyörgyi főtér immár teljes egészében a városlakóké, akik egyébként azonnal birtokba is vették. Dacára a hétfő délelőttnek és a barátságtalanul nyúlós időnek, a tér minden sarkában sétáltak, ebédeltek, vásároltak, beszélgettek és nézelődtek az emberek, nem is kevesen.

Albert Levente felvételeLegutóbbi helyszíni sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester azt ígérte, hogy a december 20-ai végső határidőig megújul a Székely Mikó Kollégium parkra néző szárnyának teteje, és több tűzfal is: ezt sikerült elvégezni, és ami még hátravan, az nem a kivitelezőn múlott. A talajvíz-elvezető árok eltüntetése jövő tavaszra marad, mert a megmozgatott földnek roskadnia kell, és ha most rárakják a kockakő-burkolatot, besüpped, megreped, használhatatlanná válik. A központi városmag drénrendszerének kiépítése nem tartozott a főtér kialakításához, de szükség volt rá, mert a régi csatornákat az évtizedek során elvágták, betömték, és emiatt sok régi épület pincéjében – köztük a városháza, a színház és a Mikó is – feljött a víz, ami nem egészséges. Ha ez nincs, akkor befejezik már az idén a főteret, amelynek építését egyébként az is hátráltatta, hogy szakaszosan nyitották meg, amikor egy része annyira volt, ráengedték a közönséget, eseményeket szerveztek rajta – magyarázta Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok is. S bár maradtak még kisebb elvégeznivalók – az árokfedésen kívül a szökőkút beüzemelése is jövőre tolódik, és a biciklitartókat, padokat sem szerelik már fel az idén –, a két városvezető elégedett az ered­ménnyel. Antal Árpád hangsúlyozta: a főtér a nagy uniós városfejlesztési terv része, de a hátralevő munkálatok a város önrészéhez tartoznak, emiatt tehát nem veszítünk pénzt.

Jövőben egyébként nem csupán a végső simításokra kerül sor: a polgármester reméli, a prefektúra előtti részt is rendezni tudják, hiszen akkor lesz egészen kész az új főtér. A prefektus által indított eljárásból még nem lett per, a törvényes 30 napos határidőn belül pedig sem a védelmi minisztérium, sem a hírszerző szolgálat nem felelt a megkeresésére – talán így jelzik, hogy nem tartozik rájuk a park bővítése. Antal Árpád szerint nem kell lemondani a sárkánydombról, amivel Sepsiszentgyörgynek a szép parkja mellett egy szép tere is lehet, és ilyen kevés városban van.

Ismételten megköszönte a városlakók türelmét: nem volt könnyű az elmúlt időszak, sok porral, zajjal, felfordulással, kényelmetlenséggel járt az integrált városfejlesztés, de lassan a végéhez ér, és ilyen méretű munkálatok a következő ötven évben nem lesznek. Az elöljáró beismerte: az egyszerre több utcában zajló ásás, a víz-, szennycsatorna-, gáz-, villanyáram- stb. vezetékek és egyéb munkálatok összehangolása nehéz feladat volt, olykor még a sokféle művelet nyomon követése is gondot okozott az önkormányzat szabott létszámú csapatának, ennek ellenére minden EU-s pénzből fizetett útfelújítást sikerült befejezni, és jövőben sem áll meg az élet: be kell indítani a szépmezői ipari parkot, az új sportarénát, el kell kezdeni a városi körgyűrű építését, és hát vannak még javítani való utcák is.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Fotografie-0687
Fotografie-0687
Küldő: Pufoka
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload