BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A megelőzésre összpontosítanak (Munkavédelmi ellenőrzések Háromszéken)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. július 12. szerda, 07:35
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Csak akkor büntettek a felügyelők, ha az alkalmazók súlyosan megsértették a munkavédelmi előírásokat, az év első felében főként a megelőzésre irányult tevékenységük – ismertette tegnap sajtótájékoztatóján Dumitru Marinescu főfelügyelő-helyettes. Megyénkben az építkezésben és a fakitermelésben jegyzik a legtöbb munkabalesetet, január és június között mindkét ágazatban történt egy-egy, amely halállal végződött.

Építkezés az egykori Kisstadionnál. Albert Levente felvételeHáromszéken közel félezer munkavédelmi és -biztonsági ellenőrzést tartott idén a területi munkaügyi felügyelőség, leggyakrabban azért kellett jegyzőkönyvet írni, mert a dolgozók nem viselték a munkavédelmi ruházatot, a balesetek jelentős része is emiatt történik – állítja Dumitru Marinescu. Hat hónap alatt 613 kihágást jegyeztek, 599 alkalommal figyelmeztettek, valamint közel 50 ezer lej értékben 14 bírságot is kiszabtak. Tavaly az első fél évben 22 alkalommal büntettek, a mulasztáson ért alkalmazókra összesen 70 ezer lej bírságot szabtak ki.

Fél év alatt 37 munkabalesetről is bejelentés érkezett a felügyelőséghez, időszakos munkaképtelenséggel végződő ügyet 26 alkalommal vizsgáltak ki. Három halállal végződő esetben indult eljárás, egy ügyben munkahelyen kívül történt esetként zárult az ellenőrzés. 2016 első felében 25 időszakos munkaképtelenséget eredményező eset történt, további két balesetben első, illetve harmadfokú rokkantság következett be, ugyanakkor két munkabaleset az érintett halálával végződött.

November végéig egyébként az építkezésben érdekelt vállalkozásokat járják végig a munkavédelemmel és -biztonsággal foglalkozó felügyelők azon országos kampány részeként, amelynek célja a magasról történő zuhanások megelőzése. Az eddig vizsgált 17 cégnél egyebek mellett azt tapasztalták, hogy a munkaállványokat nem rögzítik megfelelőképpen, olyan munkaeszközöket használnak, amelyek nem védenek az áramütés ellen, a dolgozók nem viselik a védelmüket biztosító ruházatot, de hiányoznak a kollektív védelmi rendszerek is: a megfelelően magas korlátok, a magaslati zuhanást gátló és megelőző hálók.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Niagara Falls, View from the incline
Niagara Falls, View from the incline
Küldő: Szilaj Botond
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload