BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Menhelyről a szabadba (Sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. július 13. csütörtök, 07:44
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Megcsappant a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló látogatóinak száma, a nyár beköszöntével mintegy tíz személlyel kevesebben térnek be esténként a Csíki negyedi létesítménybe. A bejárók közül sokan eltűntek, néhányan idénymunkát vállaltak, és van, aki az alkoholfogyasztás tiltása miatt nem jön – fogalmazott érdeklődésünkre Székely Róbert intézményvezető. A hideg időszakban közel félszázan töltötték éjszakáikat a Sing Singben kialakított menhelyen.

Albert Levente felvételeLátogatóik száma jelenleg 25–30 között alakul, de tudnak két szabadban élő társaságról is, akik nem hajlandók éjszakáikat kényelmes körülmények közt tölteni a szállón, ahol többek közt tisztálkodásra, ruháik mosására is lehetőség van. A menhely munkatársai havonta néhány alkalommal felkeresik őket. Székely Róbert szerint egy négyfős csoport az egykori Trident Áruház mögötti részen épített sátrat, amit műanyag fóliával is befedtek, szigeteltek, így nem áznak az esőben. Mostohább körülmények között él négy másik férfi, akik az állomási Lukoil benzinkútnál, az úttest alatti kanálisban húzódtak meg. A hajléktalanszálló vezetője elmondta, sok helyen jártak már, ismerik, hol tartózkodnak hajléktalanok, eddig azonban erről a helyszínről nem volt tudomásuk.

A hajléktalanszálló várhatóan néhány éven belül elköltözik a Csíki negyedi Sing Sing épületéből (fotó), az intézményvezető szerint olyan helyszínt keresnek, ahol a rászorulókat bevonhatják majd különféle tevékenységekbe.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2017. október 23., 08:00
Irodalmi pályázat unitáriusoknak
2017. október 23., 11:00
Kiállítás
A nap összes eseménye »

Heti

2017. október 23., 08:00
Irodalmi pályázat unitáriusoknak
2017. október 23., 11:00
Kiállítás
2017. október 25., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Ártatlanság...
Ártatlanság...
Küldő: Jozsef
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload