BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Lesz pénz útjavításra

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. július 25. kedd, 07:50
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Kilenc utca korszerűsítésére kapott keretet Sepsiszentgyörgy a fejlesztési minisztériumtól. Ez azt jelenti, hogy a javítások árát állami költségvetésből fizetik ki. A helyi tanács tegnap reggel e célra összehívott rendkívüli ülésén szavazta meg az erre vonatkozó határozatokat, amelyekben a lakosság számára az a legjobb hír, hogy a Gyöngyvirág és a Testvériség utcát hamarosan befejezik...

Szekeres Attila felvételeA kormánytámogatást mintegy három hónapja várja az önkormányzat, hiszen e két utca alapozásával már április végén elkészültek. Mivel a rendelet késett, többheti várakozás után kiöntötték az első aszfaltréteget, és – újabb hetekre nyúló türelempróba után – eldöntötték, hogy önerőből, a város saját költségvetéséből fejezik be a munkát. De nem siették el, és végre a kormány is lépett, így mégsem helyi, hanem központi forrásokból lesz új útburkolat. A Gyöngyvirág utca befejezésére 2,013 millió lejt, a Testvériség utcára pedig 905 ezer lejt utaltak ki. Előbbiben már csak a koptatóréteget kell elteríteni, utóbbiban a járdákat is le kell aszfaltozni.

A legnagyobb összeget, 5,8 millió lejt a szintén tavaly ősszel feltúrt Kós Károly út munkálatainak folytatására hagyta jóvá a minisztérium. Itt még csak az első szakaszon dolgoznak, sok késéssel és kihagyással; az egész utcát 2018 novemberére kellene befejezni.

A már több éve félbemaradt Váradi József utca befejezésére 3 millió lejt ad a kormány, az Ifjúság sétányra 1,7 milliót, a László Ferenc utcára 1 milliót, a Sas utcára 955 ezer lejt, a Kertész utcára 549 ezret, a Fecske utcára pedig 428 ezer lejt. Ugyancsak az országos fejlesztési program keretében 4,1 millió lejt utalt ki a szaktárca a Mikes Kelemen-líceum főépületének teljes tatarozására. Az összegeket a fejlesztési minisztérium pénteken megjelent rendelete tartalmazza, ennek kapcsán Antal Árpád polgármester elmondta: Sepsiszentgyörgy önkormányzata csak olyan beruházásokra kért pénzt, amelyekre kivitelezési szerződése van idén és jövőben; a vonatkozó törvény szerint a listát az állami költségvetés elfogadása után 30 nappal lehetett benyújtani. Jövőben is lesz ilyen lehetőség, akkor majd beterjesztik az aktuális listát; pénzt amúgy még senki sem lát, a fenti összegeket nem kiutalják, hanem majd utólag elszámolják.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Keresztek és kopjafák...
Keresztek és kopjafák...
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload