BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Ezerháromszáz kiránduló Rétyen (26. Országos Eke-vándortábor)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. július 26. szerda, 07:30
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Ennyi természetjáró egy helyen ritkán fordul elő, de az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) egész Erdély legnagyobb civil szervezete, így nem csoda, hogy tegnap este már 1280 bejelentett résztvevője volt az idén Rétyen megszervezett, sorrendben 26. országos vándortábornak, amely tegnap este ünnepélyes körülmények között nyílt meg...

A megnyitón megszólalt az Eke tábori harangja isA regisztrációs roham és a sátorverés nagyja már lejárt, mire a házigazda Dukrét Lajos, az EKE háromszéki osztályának (HEKE) elnöke a Rétyi-tó partján felállított színpadon köszöntötte a résztvevőket, és kifejezte örömét, hogy ilyen sokan eljöttek Háromszék szépségeinek, értékeinek megismerésére. Kovács Lehel országos EKE-elnök a rombolásra is felhívta a figyelmet: a Nyírt már Orbán Balázs is Háromszék Szaharájának látta, és az elsivatagosodás ma is gond, az erdőirtások, tüzek, környezetszennyezés sokszor a hatóságok cinkosságával folyik; ez az oka, hogy óránként három hektár erdő tűnik el Erdélyből. Az EKE hármas jelszava a természetjárás, honismeret, környezetvédelem, ezért a tagoknak az is feladata, hogy a százezredik eldobott palackot is felszedje, és ne engedje, hogy Erdélyt majd valaki Európa Szaharájának nevezze. A természet örök, túléli a famaffiát is, s ha nem lehetünk főnixmadarak, legalább a hamura vigyázzunk, amiből kikelhet az új élet – buzdított.

Érezzék jól magukat nálunk – kívánta Réty polgármestere, Dombora Lehel, majd Grümann Róbert, a megyei tanács alelnöke tolmácsolta az önkormányzat köszöntőjét. Üdvözölte a jelenlevőket a Magyar Kárpát Egyesület és a 11 ezer tagot számláló Magyar Természetjárók Szövetsége egy-egy vezetője is, majd a gyermekek léptek színpadra – mármint azok, akik az EKE kiadványa, az Erdélyi Gyopár folyóirat által Így kirándult nagyapám címmel meghirdetett versenyre beneveztek. A díjaikat kiosztó Veress Ágnes EKE-főtitkár közlése szerint nem voltak sokan, de nagyon érdekes írásokat küldtek be. Rövid áhítatot Deák Botond lelkész tartott, és miután áldást osztott, a megnyitó egész közönsége együtt mondta el a Miatyánkot. A HEKE legidősebb tagja, a 86 éves Gúzs Sándor felvonta a tábori zászlót – a székely himnuszt mindenki énekelte hozzá –, majd megszólalt az EKE tábori harangja is, végül pedig a Kováts András fúvószenekar és a csíkszeredai EKE néptánccsoportja tett hozzá a hangulathoz. A tábor vasárnap zárul, délutánonként minden érdeklődő számára nyitott előadásokat tartanak.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsiszentgyörgy/Kazánház
Sepsiszentgyörgy/Kazánház
Küldő: Fülöp
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload