BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Elkezdődött a fürdőépítő kaláka Gelencén

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. július 27. csütörtök, 07:50
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

Kedden érkeztek meg a fürdőépítő kaláka résztvevői Gelencére, ahol tíz napon át lesznek a nagyközség vendégei, ez idő alatt a Nádika fürdő közösségi terét alakítják ki. A nagykaláka szervezője a budapesti Ars Topia Alapítvány, társszervező Gelence önkormányzata és a Vinca Minor Egyesület. A kaláka résztvevőit a házigazdák a sportcsarnokban, illetve családoknál szállásolták el. Este a Bodor György Művelődési Házban Cseh József és Ilyés Botond, a nagyközség polgármestere, illetve alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Az Ars Topia Alapítvány immár másfél évtizede járul hozzá a Kárpát-medence tájkultúrájának fenntartó ápolásához fürdő- és közösségépítő programjaival...

 

A szerző felvételeHáromszéken az előző esztendőkben Bölönben, Bálványosfürdőn, Zalánpatakon, Kisbaconban, Csernátonban és Sepsibodokon zajlott fürdőépítő kaláka. Gelencén a Nádika alatti területen két-három forrás található – jelenleg egy itatóhely is –, ide épül most tíz nap alatt a forrásfürdő, ahol a klasszikus fürdőmedence, filagória, öltözők és fűzépítmények mellett komolyabban fognak foglalkozni az erózióvédelemmel, forrástisztítással, egy természetes játszótér, kapu és útrendszer kialakításával, információs táblák festésével, a hegyre vezető kálvária keresztút előkészítésével, és nagyobb hangsúlyt igyekeznek fektetni a tájművészeti tartalomra.

Az Ars Topia Alapítvány elnöke, Herczeg Ágnes lapunk megkeresésére elmondta: az előző évekhez hasonlóan mintegy hetven magyarországi és hazai önkéntes van jelen a fürdőépítő kalákán, akik zömében építész és tájépítész szakos egyetemi hallgatók, illetve azt végzett fiatalok. A kaláka fő célja továbbra is a közösségépítés marad – hangsúlyozta Herczeg Ágnes, aki azt is elmondta, örül, hogy már első nap jelen van Sikó Imre, Bölön község polgármestere és tizennégy fős csapata.

Elmondása szerint kezdetben idegenkedett az ötlettől Cseh József helybeli polgármester, de végül is örül, hogy összejött a fürdőépítő kaláka, többek között a nagylelkű támogatók segítségével. Újra fel kell éleszteni a kalákákat, hogy az emberek érezzék, mit jelent az összefogás, a közös munka öröme, hiszen kevés pénzzel is szép dolgokat lehet megvalósítani – hangsúlyozta Gelence polgármestere, aki azt is elárulta, hogy jelentős mennyiségű faanyag és fűrészáru – 55 köbméter – szükséges a fürdő kivitelezéséhez, amit helyi vállalkozók teremtettek elő.

Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület vezetője arról beszélt, hogy amióta a bálványosi Apor lányok feredőjét közösen felújították, minden évben jelen vannak a fürdőépítő kalákákon, főleg a szervezésbe segítenek, és a helyszínek kiválasztásában vállalnak szerepet. Az egyesület tagjai szabad idejükben kapcsolódnak be a kalákába. A fürdőépítést kiegészítő programok teszik tartalmassá – esténként táncházban és érdekes előadásokon pihenhetik ki fáradalmaikat az önkéntesek. A kaláka ideje alatt ellátogatnak a 2012-es összejövetel helyszínére, a csernátoni Csókás-feredőhöz. A fürdőavatóra augusztus 5-én délelőtt kerül sor.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsibükszád télen
Sepsibükszád télen
Küldő: VáncsaVilmos
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload