BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Gyermekeken segítettek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. november 10. péntek, 08:43
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Gyermeksebészeti műhelymunka zajlott a napokban a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban, ahol a részt vevő orvosok neves szakembertől sajátíthatták el a laparoszkópos műtétekkel kapcsolatos ismereteket. A beavatkozásokat élőben közvetítették, a kis pácienseken pedig díjmentesen végezték el a kíméletes sebészeti beavatkozásokat.

Műtét közben. a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház felvételeA bemutatóra több mint húsz, gyermeksebészetben tevékenykedő orvos érkezett az országból, hogy dr. Reza Vahdadtól tanuljon. A németországi orvos 17 éve végez laparoszkópos beavatkozásokat gyermekeken világszerte – mint elhangzott, szaktekintélynek számít e téren –, Sepsiszentgyörgyre pedig a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház fiatal gyermeksebésze, dr. Lőrincz Zsuzsanna kezdeményezésére jött el. A műhelymunka egy karitatív egyesület, a Hope for the Nation Romania közreműködésével valósult meg, a szervezet olyan bonyolult esetek megoldására hív szakembereket az országba, amelyek külföldön is jelentős összegbe kerülnek, így azokat a hozzátartók, szülők sem tudnák fedezni – vázolta tegnap sajtótájékoztatóján András-Nagy Róbert menedzser. Elmondta azt is, a megyei kórházban lebonyolított műtétek közül néhány premiernek számít országszinten is, s azt tervezik, további hasonló műhelymunkát szerveznek, hogy minél több szakember gazdagodjon a modern orvoslásban hasznos ismeretekkel.

Dr. Reza Vahdad a megyei kórház csapatának és szakembereinek felkészültségét, hozzáállását, illetve az egészségügyi intézmény infrastruktúráját méltatta rövid hozzászólásában, s rámutatott, az előkészületeket felvállaló dr. Lőrincz Zsuzsanna, illetve a sebészeti osztály és a műtőblokk munkatársai tevékenysége nélkül nem jöhetett volna létre az oktatás. A megyei kórháznál öt éve tevékenykedő gyermeksebész azért mondott köszönetet, hogy az intézménynek idén sikerült beszereznie a gyermeksebészeti beavatkozásokhoz szükséges speciális eszközöket, ezek segítségével a hét elején kilenc esetben – lágyéksérv, here-visszértágulat, hereretenció, hidronefrózis – végezték el a szükséges beavatkozásokat. A klasszikus sebészeti eljárásoktól eltérően a laparoszkópos műtétek kíméletesebbek, ez pedig gyermekek esetében igen fontos, hiszen alig néhány milliméteres vágást igényelnek, a páciensek gyorsabban felépülnek, és rövidebb időt kell kórházban tölteniük – mutatott rá dr. Lőrincz Zsuzsanna. Elmondta azt is, ezeket a gyermeksebészeti beavatkozásokat elvégzik ugyan az ország bizonyos intézményeiben, de nem laparoszkóppal, így fontosnak tartja, hogy hasonló rendezvényeket fogadjon be a megyei kórház a továbbiakban, hogy szakemberek bevonásával tanulhassanak az itthoni orvosok. A cél, hogy tapasztalatot szerezzenek, pontosan és nyugodtan végezzék el a beavatkozásokat – fogalmazott a doktornő.

Ritka ugyan, ám gyermekeknél is előfordul az epekő, dr. Bodó Erika gyermekgyógyász két esetet is diagnosztizált a megyei kórházban, az érintett kis pácienseket is a rendezvény ideje alatt műtötték meg. Kollégájához hasonlóan lényegesnek tartja, hogy családorvosok, szülők egyaránt tudják, kíméletes műtéti eljárásokra a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban is lehetőség van, nem kell más városba vagy külföldre vinni a gyermekeket. András-Nagy Róbert menedzser úgy fogalmazott, intézményüknek, kollégáiknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy a tudományos tevékenységek nem csupán a klinikákra korlátozódnak, megyei kórház is szervezhet magas szintű műhelymunkát. Leszögezte, ehhez támogatóik – Bartók Árpád, Karácsony Zsolt, valamint a Karl Storcz Endoscopia Romania – hozzájárulása lényeges volt.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. december 10., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. december 12., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Lustaság
Lustaság
Küldő: Csiki Klára
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload