BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Ünnepvárás a Salvatore Egyesülettel

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. december 06. szerda, 08:46
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Adventben több helyszínen és több formában van jelen a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület, s bár a huszonnyolc önkéntes számára év közben is bőven akad tennivaló a szervezet segélyező- és oktatóprogramjaiban, a karácsony előtti hetekben a szokásosnál is nagyobb erőbedobással szereznek örömet kicsiknek, nagyoknak.

A kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon zenekara dalokkal köszönte meg az ajándékokatKorábbi évekhez hasonlóan a Salvatore idén is gyűjt tartós élelmiszert és édességet rászoruló családok számára, a program már elindult, a sepsiszentgyörgyi Merkúr üzletben lehet adományozni e célra. Múlt szombaton több vásárló megfogalmazta, a Vegyél te is eggyel többet program azért nagyon jó, mert így azok is szívesen adakoznak, akik egyébként nem mennének el egy segélyszervezet székházába adományukkal, nem utalnának át bizonyos pénzösszeget egy adott számlára, de az nem esik nehezükre, hogy egy-két kg cukorral, liszttel többet vásároljanak és azt a Salvatore gyűjtőkosarába tegyék.

Tavaly ilyenkor több mint 2000 kg élelmiszer gyűlt így össze, amiből 270 nehéz sorsú családnak és gyermekotthonoknak juttatott csomagot a szervezet. Az első szállítmányt már idén is elvitték a célcsoporthoz, hétfőn az egyesület önkéntesei a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon lakóit látogatták meg ajándékaikkal, kétszáz kg alapélelmiszert és édességcsomagokat adtak át, a Popovici Trans szállítócég pedig játékokat és ruhaneműt adományozott a gyermekeknek, amit a házi zenekar dalokkal köszönt meg.

A humanitárius tevékenység mellett a Salvatore másik foglalatossága az elsősegélynyújtás és az oktatás, amely év közben szünet nélkül üzemel, hisz város- és falunapokon, kulturális és sportrendezvényeken biztosítanak elsősegély-szolgálatot, és a Háromszéki Közösségi Alapítvány által tavasszal szervezett kézdivásárhelyi civil liciten nyert pályázatnak köszönhetően elindították az Ovi-suli programot. Kézdivásárhelyi és felső-háromszéki óvodákban és elemi osztályokban eddig hatvannégy alkalommal tartottak játékos elsősegélyórákat, az új tanévben a programot folytatják Sepsiszentgyörgyön, már jó néhány tanintézményben megfordultak. Ma az Árvácska napközisek fogadják a Salvatore önkénteseit. Az elsősegélyoktatásból a középiskolások sem maradnak ki: tegnap a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában tartott leány-focibajnokságon mutatták be, hogyan kell ellátni egy balesetet szenvedett sportolót, holnap a szervezet Martinovics Ignác utcai székházában ismertetik azt a speciális mellényt, amelyet a fulladásos mentés bemutatójánál használnak. Természetesen a Mikulás-ajándékozásból sem maradhattak ki: tegnap délután a főtéren seregnyi gyermek hallgatta meg a Salvatore-Mikulás meséjét, és dalok, versek ellenében sok gyermek kapott ajándékot.

A két és fél esztendővel ezelőtt hat fiatal önkéntes kezdeményezéséből alapított, a sepsiszentgyörgyi Buna család által működtetett egyesület pályázatokból, támogatásokból teremti elő az anyagiakat, de nagyon fontosnak és értékesnek tartják a lakossági hozzájárulást. Ennek része a karácsonyi tombola is, amelynek bevételéből élelmiszert vásárolnak rászorulók számára. A sorshúzást a karácsonyi vásárban tartják, ahol a támogatók jóvoltából hetven nyereményt sorsolnak ki.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

tavasz
tavasz
Küldő: dobricza olga
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload