BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Az állatorvosi törvényt is rendelettel módosítják

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. január 08. hétfő, 08:29
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Sürgősségi kormányrendelettel kívánja megváltoztatni az állatorvosi szakma gyakorlását szabályozó, 1998-ban hozott 160-as számú törvényt a kormány. A dokumentumot bírálja a Romániai Állatorvosok Kamarája. Egyfelől a jogszabály kerettörvény, így nem lehetne megváltoztatni sürgősségi kormányrendelettel, másrészt úgy látják, a rendelet hatályba­lépésével követhetetlenné válik az élelmiszerlánc biztonsága.

A Kovászna Megyei Állatorvosok Kamarájának elnöke, Toma János magyarázta el lapunknak a határozat életbelépésének veszélyeit. Pillanatnyilag állatorvosi patikát kizárólag állatorvos létesíthet, ezen kívánnak változtatni. A 70-es számú sürgősségi kormányrendelet értelmében a továbbiakban bárki létesíthet állatpatikát – a törvényhozók a szabad konkurenciát érintő előírásokkal magyarázzák az állatorvosi törvény változtatásának szükségességét.

Az állatorvosi készítményeket nem forgalmazhatja bárki. Az állatorvos megvizsgálja az állatot, felírja a gyógyszert, be is adja, követi a várakozási idők betartását. Ha a profit érdekében lehetővé teszik, hogy bárki áruljon állatgyógyszert, végső soron az élelmiszer-fogyasztók kerülnek veszélybe, hiszen senki nem fogja majd követni a várakozási idők betartását. Sok állatgyógyszer ugyanis hormonokat, antibiotikumokat, bódító vagy pszichotróp hatású alapanyagokat tartalmaz. A várakozási idő – amelyen túl veszély nélkül fogyasztható, feldolgozható az állat húsa, teje – sokszor harminc napot is felvesz, ha hamarabb fogyasztanak a kezelt állatból származó terméket, a hatóanyagok az emberi szervezetbe juthatnak, és beláthatatlan, súlyos következményeket okozhatnak. Épp ezért az állatgyógyszerek forgalmazásának helyes lánca a gyártó–forgalmazói raktár–állatorvos – figyelmeztet a veszélyre a szakember. Sajnos, az állategészségügyi hatóság is elfogadja a változtatást, így kiengedi kezéből az élelmiszerek nyomon követhetőségének egyik láncszemét – fűzte hozzá.

A tervezet életbeléptetése ellen tüntető állatorvosok petíciót is megfogalmaztak, eddig 4000 orvos írta alá az ország egész területéről. A brüsszeli hatóságokat is figyelmeztették, de választ még nem kaptak, a törvényhozóknak pedig sürgős a változtatás, nem várnak az unió állásfoglalására – vázolta a helyzetet Toma János.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. december 12., 18:00
Bibliaóra
2018. december 13., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsiszentgyörgy/Kazánház
Sepsiszentgyörgy/Kazánház
Küldő: Fülöp
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload