BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Varázsolni nem tudnak, dolgozni igen

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. január 09. kedd, 08:20
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A 2016 végén befejeződött uniós felújítás után az infrastruktúra fejlesztése megtorpant, s bár elképzelések és félig vagy egészen kész tervek vannak, megvalósításuk anyagiak hiánya miatt késik – tudtuk meg a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségétől. András-Nagy Róbert menedzser és dr. Antal Álmos igazgató azt mondja, a haladást az is akadályozza, hogy a meglévő, nem minden tekintetben észszerűen megépített infrastruktúrához kell alkalmazkodni, fejleszteni komfort, biztonság, akadálymentesítés vonatkozásában, mindenben megfelelni az uniós normáknak, ami sokkal nehezebb, mint újat építeni.

Új épületbe költöztetnék a tüdőkórházat. Albert Levente felvételeiAz európai uniós pályázatból megvalósuló új sürgősségi osztály létesítésére és felszerelésére már rábólintott az egészségügyi minisztérium, a beruházás szerepel az országos listán. A tervet január végéig kell véglegesíteni, április a pályázat határideje. Bár szerették volna helikopterleszálló megépítését is belefoglalni a tervbe, erre nincs lehetőség, mert előbb városrendezési tervet kell készíteni, ami kitolná az időt, így ezt a beruházást a megyei önkormányzat fogja finanszírozni – ismertette András-Nagy Róbert. A leszállót a jelenlegi adminisztratív épület helyére tervezik, negyven-ötven méter távolságra az új sürgősségtől, így nem kell mentőbe helyezni a kritikus állapotban lévő beteget ahhoz, hogy a helikopterhez szállítsák. Ezzel értékes időt nyernek a beteg megfelelő ellátása, adott esetben életének megmentése érdekében, és kíméletesebb a jelenlegi eljárásnál. Most a kórház udvarán mentőbe helyezik a pácienst, elszállítják a közeli stadionba, ott átültetik a helikopterbe, amely elröpül vele a kijelölt kórházhoz.

A minisztériumtól várják a pénzt a belgyógyászat felújítására. Albert Levente felvételeA kórházmenedzser elmondta, tavaly olyan beruházások is közbejöttek, amelyek közvetlenül nem javítják a betegellátást, de kötelezőek. Ilyen a kazánház felújítása, amit sikerült befejezni. A korábbi pályázatból beépítettek egy biomasszás kazánt, ennek érdekében automatizálni és korszerűsíteni kellett a kazánházat, hogy az egész rendszer összhangban működjék. Ezt a munkálatot a megyei önkormányzat finanszírozta. Jelenleg folyamatban a transzformátorház teljes kicserélése, amit az tett szükségessé, hogy az uniós pályázatból jelentős gépparkbővítés történt, és ehhez kell igazítani az áramellátás feltételeit – részletezte a menedzser.

Dr. Antal Álmos szerint az is sokszor felborítja az általuk tervezett munkálatok sorrendjét, hogy olyan feladatokat kell megoldaniuk, amelyekről azt hitték, ötven éve már megfelelően elvégezték, ilyen a tűzvédelmi biztonság, a szennyvíztisztítás, de az uniós normáknak meg kell felelni, ha valami nincs rendben, azt ezekhez a szabályzókhoz kell igazítani, és ez rettenetesen nagy összegeket emészt fel. A gyakorlat azt mutatja, hogy minden fejlesztés összefügg, egyik befolyásolja a másikat, például mihelyt egy újabb projekt beindul, módosítani kell az áramhálózat útvonalait, hol­ott, ha egyszerre meglenne a pénz a fejlesztésekre, nem kellene állandóan változtatni a korábbi megoldásokon, ezért egészében kell nézni az egész kórházat, és ennek függvényében megállapítani a prioritásokat – mondják a kórházvezetők.

Előrelépés lenne, ha az egészségügyi miniszter ígérete szerint a megyei kórház kapna egy mágnesesrezonancia-készüléket és egy új komputertomográfot, de az már gondot okozna, hogy hol helyeznék el ezeket, mivel speciálisan kiképzett felületre van szükség. Jelenleg ilyen helyiségek nincsenek, ha holnap hoznák a gépeket, nem lenne, ahová tenni, tehát gyorsan lépni kell, és lehet, hogy egyéb háttérbe kerül – szögezte le dr. Antal Álmos.

Bár sürgős lenne a belgyógyászatnak is helyet adó régi épület teljes felújítása, és a terv is elkészült, finanszírozás hiányában jelenleg csupán apró javítgatásokat tudnak végezni. Az egészségügyi tárca ígérete szerint idén kiírnak olyan pályázatot, amely a sürgősségi kórházak épületeinek felújítására vonatkozik, ha lesz ilyen, azonnal jelentkeznek, hisz olyan óriási összeg­re van szükség, amelyet más forrásból nem tudnak előteremteni – közölte a kórházmenedzser. András-Nagy Róbert elmondta, a kórház udvarán megvan a helye az új tüdőkórháznak és tüdő-járóbetegrendelőnek, az építés költségeit a helyi és a megyei önkormányzat vállalta.

A két kórházvezető leszögezte: azt szeretnék, hogy minél előbb véget érjenek a munkálatok, teherautókat, kotrógépeket ne lássanak az udvaron, ellenben varázsolni nem tudnak, csak dolgozni.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. december 12., 18:00
Bibliaóra
2018. december 13., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tojását melengető galamb
Tojását melengető galamb
Küldő: sziSz32
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload