BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kormánypénzből építkezhetnek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. január 11. csütörtök, 08:06
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Közélet
 

Áttörést hozott december a kereken egy éve leégett kommandói iskola újjáépítése ügyében, a község önkormányzata ugyanis aláírta a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztériummal a Helyi Fejlesztések Országos Programjában igényelt teljes összeggel kapcsolatos támogatási szerződést. A köz­ségháza már neki is látott a közbeszerzési eljárás előkészítésének.

 Érdeklődésünkre Opra Béni János, Kommandó alpolgármestere megerősítette, hogy az év vége előtt sikerült aláírniuk a szaktárcával a megállapodást a Horn Dávid Általános Iskola új épületének megépítéséhez szükséges teljes – 3,8 millió lejnyi – összegről. Az alpolgármester hozzátette, már nekiláttak a közbeszerzési eljáráshoz szükséges iratcsomó összeállításának, a dokumentumok nagy része megvan, így várhatóan két héten belül a tenderfüzet felkerülhet az egységes elektronikus közbeszerzési rendszer honlapjára.

Reményeik szerint a közbeszerzési eljárás nem húzódik el, és már tavasz folyamán elkezdődhet az építkezés.

Opra Béni János azt is elmondta, a múlt év januárjában bekövetkezett tűzeset óta folyamatosan érkeztek a támogatások az iskolaépítésre, tudomása szerint eddig mintegy kétszázezer lejnyi gyűlt össze a Kommandóért Egyesület számláján. Ehhez hozzájönnek még a magyarországi és helyi könyvadományok, valamint azok a (egyebek mellett egy építkezési, illetve egy számítástechnikai vállalattól érkező) természetbeni felajánlások, melyekről még tavaly márciusban volt szó.

Mint arról beszámoltunk, az egykori alapítója nevét viselő kommandói általános iskola épülete 2017. január 9-én délután gyulladt ki egy kéményből kipattant szikra nyomán, és a helyiek, valamint a tűzoltók erőfeszítései ellenére az épület nagyjából fele – beleértve a könyvtárat (több mint kilencezer kötettel), a számítástechnika-termet, tanári szobát, az archívumot és pár tantermet – megsemmisült. A tűzvészt követő felmérés ugyanakkor megállapította, hogy ha nem is közvetlenül, de az épület többi részében is kárt tett a tűz, így végül egy új ingatlan felhúzása mellett döntött a megyei és a kommandói önkormányzat. Az új iskolaépületre vonatkozó előtanulmány márciusra elkészült, a befektetés az akkori becslés szerint 3,5 millió lejre rúgott volna. A szükséges összeget a kommandói önkormányzat a fejlesztési minisztérium helyi fejlesztések programjának második kiírásán szándékozta biztosítani. A megvalósíthatósági tanulmány és a látványterv is elkészül határidőre, a pályázatot be is nyújtották, végül 3,8 millió lej értékben. Felmerült ugyanakkor, hogy amennyiben a központi költségvetésből nem jut támogatás, a megyei önkormányzat saját forrásokból biztosítja az ingatlan megépítéséhez szükséges összeget. A pályázással párhuzamosan gyűjtés indult a tanintézet felszereléséhez szükséges pénz előteremtéséért, mások mellett az RMDSZ országos kampányt szervezett e célból, a bukaresti Gyermek Vígszínház (Opera Comică pentru Copii) a sepsiszentgyörgyi balettelőadásának teljes bevételét ajánlotta fel. Sok helyről (Magyarországról és Romániából) civil szervezetektől, intézményektől, magánszemélyektől érkezett ugyanakkor több ezer kötetre rúgó könyvadomány – román és magyar nyelvű – a porig égett könyvtár állományának pótlására.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. november 20., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. november 21., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Térkövet kérünk ide is
Térkövet kérünk ide is
Küldő: Buhul Ubul
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload