BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Vizsgálódnak a szemészeten

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. január 12. péntek, 08:36
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Súlyos vád alapos gyanúja miatt vizsgálódik a Kovászna Megyei Egészségbiztosítási Pénztár ellenőrző csoportja a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház két szemészorvosa ügyében, emiatt ideiglenesen felfüggesztették az érintettek rendelését a kórház szemészeti járóbeteg-kabinetjében. A jelenségre egy páciens hívta fel lapunk figyelmét, aki panaszában elmondta: szemlencse-átültetéshez benyújtott támogatási kérelmét a megyei egészségbiztosítási pénztár azzal utasította vissza, hogy felül kell vizsgálnia a szükséges orvosi dokumentumok törvényességét. Kiderült, több száz biztosított személy érintett az ügyben.

Fotó: Albert LeventeLapunk kérdésére a megyei egészségbiztosítási pénztár elnöke elmondta: a műlencsére vonatkozó támogatási kérelmekhez csatolt orvosi dokumentumokban észlelt rendellenesség hívta fel a figyelmüket a szabálytalanságra, és ezért kezdték meg a vizsgálódást tavaly decemberben a megyei kórház járóbeteg-rendelőjének két szemorvosa ügyében, és amíg az ellenőrzés zajlik, felfüggesztették poliklinikai szerződéseiket a biztosítóval. Dragoş Tatu azokra az orvosi bizonylatokra utalt, amelyeket említett okokból visszautasítottak, és arra kérték az érintett pácienseket, kérjenek időpontot a megyei kórház szemészeti poliklinikai rendelőjében, ehhez ezúttal nem szükséges családorvosi küldőpapír, és egészítsék ki korábbi dossziéjukat az újabb vizsgálat eredményeivel. A kiküldött levelekben nem közölték, hogy az az orvos, aki korábban kiállította a vonatkozó orvosi vizsgálati bizonylatot, jelenleg nem rendelhet a kórházi kabinetben, emiatt a páciensek egy része nem érti, miért kell más orvosnál jelentkeznie. Sokan úgy vélik, a kórház vagy a biztosítópénztár a hibás, hogy járatják őket egyik helyről a másikra.

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége lapunknak elmondta: az ügy sok részletét megismerték a vizsgálatok alatt, elképesztőnek tartják, hogy ilyesmi megtörténhet az általuk vezetett intézményben, de az ellenőrzés végleges kimenetele előtt csak röviden nyilatkoztak. Dr. Antal Álmos orvos igazgató jelenlétében András-Nagy Róbert kórházmenedzser közölte közös álláspontjukat. A menedzser elmondta: december elején kapott a kórház egy értesítést a megyei egészségbiztosítási pénztártól, hogy a szemészeti kabinetben dolgozó három orvos közül kettőnek a szerződését felfüggesztették, és egy másik értesítést arról, hogy vizsgálat indult a kabinet tevékenységével kapcsolatban. Ezt a vizsgálatot a biztosítóház indította el a szemlencsefelírások kapcsán észlelt rendellenességek miatt – mondotta. András-Nagy Róbert közölte, információik szerint a biztosítóházas ellenőrzés mellett rendőrségi eljárás is indult az ügyben, mert bűntény gyanúja is felmerült. A kórház részéről ez problémát jelent, mert nagymértékben megnehezítette a járóbeteg-rendelés és a szemészeti osztály tevékenységét – mondotta a menedzser. Hozzátette: amennyiben a biztosítóházas ellenőrzés kárt állapít meg, azt a kórháznak kell megtérítenie, de az adott összeget visszaperelhetik azoktól, akik felelősek ezért a veszteségért.

Lapunk kérdésére András-Nagy Róbert elmondta: jelenleg egyetlen orvos, dr. Albert András rendel a poliklinikai szakrendelőben, és egyedül ő látja el a kórház szemészeti osztályának pácienseit is, jövő héttől, amint a másik két orvos visszajön pihenőszabadságáról, ők is dolgoznak az osztályon, a járóbeteg-rendelőben ellenben csak azt követően, ha a megyei egészségbiztosítási pénztár visszaállítja velük a szerződéses viszonyt.

Értesüléseink szerint dr. Lozsádi Zsuzsannáról és dr. Béres Hajnalkáról van szó, ezért lapunk őket is megkérdezte a vád valódiságáról. Dr. Lozsádi Zsuzsanna azt mondta, tudomása szerint az általa végzett egyes echográfvizsgálatokról kiállított dokumentumokat ellenőrzik, mert találtak olyan esetet, amikor a magánrendelőjében elvégzett szemvizsgálati méréseket nem ismételtette meg a poliklinikai rendelőben (amelynek szerződése van a megyei egészségbiztosítási pénztárral – szerk. megj.) annak érdekében, hogy a páciens az egészségbiztosítási pénztártól igényelhessen és kapjon támogatást szemlencse beszerzésére. Szerinte lehet, hogy tévedett, de úgy véli, értelmetlen lenne a vidéki betegeket becitálni többszörös vizsgálatra, ezért járt el említett módon. Dr. Béres Hajnalka sem zárkózott el a nyilatkozattól, de azért nem mondott részleteket az ügyről, mert azt állítja, egyelőre azt sem közölték vele, mi a bűne, és azt reméli, a páciensei visszetérnek hozzá, mert mihelyt az egészségbiztosítási pénztár szabad utat ad rendelésének, újból a megszokott rend szerint dolgozhat.

Bírái nem vagyunk az ügynek, de mi is azt várjuk, derüljün ki az igazság, és az egészségbiztosítást fizető embert ne járassák önhibáján kívül fölöslegesen. Aki pedig téved vagy hamisan cselekszik, azt bünetessék, és ne az ártatlan betegen csattanjon az ostor.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. december 17., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. december 19., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

alkony
alkony
Küldő: adri
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload