BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Rendhagyó laptalálkozó, könyvbemutató, nyereménysorsolás

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. január 12. péntek, 08:40
Írta: Matekovics János Zoltán   
Kategória: Közélet
 

Sokan jöttek el szerda este a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termébe, ahol a Háromszék munkatársai találkoztak az olvasókkal, keresztrejtvényfejtőkkel. A kötetlen találkozón könyveket mutattak be, továbbá értékes könyv- és egyéb nyeremények találtak gazdára.

 Ferencz Csaba gazdasági ügyvezető megköszönte az olvasók bizalmát. Szerinte Sepsiszentgyörgy világbajnok a nyomtatott sajtó olvasásában és vásárlásában, a Háromszéknek közel négyezer előfizetője van csak a városban, a lap vezető helyen áll az erdélyi lappiacon. Farcádi Botond főszerkesztő arról beszélt, a Háromszék mindennapjaink része lett, igyekszik hiteles információkat nyújtani, az olvasó megtalálhatja benne azt, ami fontos lehet szűkebb és tágabb környezetünkben. A mai információháborúban, a kamuhírek fénykorában lényeges, hogy a megjelenő információk pontosak és hitelesek legyenek, de a napi híreken, tudósításokon túl a szerzők és szerkesztők igyekeznek olyan tartalmakat közölni, amelyek segítenek környezetünk, múltunk, kultúránk alaposabb megismerésében. Ez egyfajta küldetés, amely felülírja akár a gazdasági szempontokat is. Jövőbeli tervekről is szólt: függetlenségüket megőrizve próbálnak alkalmazkodni a megváltozott olvasói szokásokhoz, ezért honlapjukat kívánják fejleszteni.

Puskás Attila Utak és ösvények című könyvéből olvasott fel. A végelszámolás című fejezet egy – a titkosrendőrség által üldözött – erdélyi magyar család sorsát mutatja be. A család hagyományőrző, szilárd nemzeti öntudatú volt, ami nem csak jelszavak szintjén nyilvánult meg. Ez tartotta életben őket a bebörtönzés és a különböző elnyomó rezsimek közepette.

A szólásszabadság sajnos napjainkban is korlátozott, gazdasági és egyéb érdekek miatt. Fontos elmondani, hogy a Háromszék kiadója a szerkesztőség tulajdonában van, gazdaságilag is teljesen független.

Na de lássuk a medvét! – Kuti János szerint ugyanis valamilyen különleges kommunikáció létezik ezen állatok között – legalábbis a legújabb könyvében olvasható egyik glossza szerint, amely ízelítőt adott a szerző harmadik, Lássuk a medvét! című kötetéből.

Kisgyörgy Zoltán, a Háromszék főmunkatársa és Forrai Tibor keresztrejtvény-készítő a lap pénteki számában, a műsormellékletben megjelenő sorozat születéséről beszélt. A rejtvények témájának felkutatásakor Zoli bácsi időt és fáradságot nem kímélve, esetenként a személyes kapcsolatait felhasználva írt székely nagyjaink életművéről, tette mindezt azért, hogy a széles közönséggel megismertesse.

A hozzászólások során a fontosabb olvasói javaslatok közül fő helyen szerepelt a történelmünk jobb megismerését szolgáló írások és a „másképp” gondolkodó, „velünk tartó” román írók, történészek, publicisták munkáinak közlése. Az estet sorsolás zárta, a nyertesek listája lapunk 12. oldalán.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2018. december 19., 18:00
Bibliaóra
2018. december 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A nap összes eseménye »

Heti

2018. december 19., 18:00
Bibliaóra
2018. december 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Virágcsodák
Virágcsodák
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload